POSJETILI SMO

POSJETILI SMO: Trodnevna avantura na Prenju

Read more ...

Kategorija "Posjetili smo" već duže vremena nije aktivna na našem portalu, ne zbog manjka materijala već zbog nedostatka vremena. Tako ćemo u narednom periodu u ovoj kategoriji uz kratke napomene o usponima i destinacijama objavljivati samo fotografije. 

Read more ...

POSJETILI SMO: Mosor film festival

MosFF01Proteklog vikenda (7.6.2014.)  na Mosoru na livadi na Ljuvaču pored planinarskog doma Umberto Girometta povodom Svjetskog dana zaštite okoliša i Dana zaštite planinske prirode u RH održan 1. Mosor Film Festival.

Read more ...

POSJETILI SMO: LUKOMIR

Read more ...Krajem ljeta ili početkom jeseni provjereno su najbolji dani za biciklističke vožnje osunčanim vrhovima Bosanskohercegovačkih planina. Tako smo se u organizaciji BBK Kreševo nakon ljetne stanke uputili najpopularnijom biciklističkom rutom u Bosni i Hercegovini Babin do-Lukomir-Umoljani-Šabići-Babin do. Nedjeljnog jutra pakiranje i polazak do Sarajeva pa put Babinog dola, dobro poznatom cestom.

Read more ...

POSJETILI SMO - Brač | Vidova gora

Read more ...Rano proljeće kada smo svi manje ili više zasićeni bjelinom pravo je vrijeme za jedan izlet na obali mora. Izbor je prevelik, ali ovaj put odluka ja pala na Brač, točnije Bol i uspon na najviši vrh Jadranskih otoka. U ugodnom društvu prijatelja iz PD Bitovnja i PD Vranica subotnjeg jutra krenuli smo prema Splitu, tamo sastanak sa ostatkom ekipe iz HPD Mosor pa ukrcavanje na trajekt i put Supetra.

  

Read more ...

Proslavljena 75. obljetnica PD Bitovnja

Read more ...Planinarsko društvo Bitovnja Kreševo 29.9.2012. proslavilo je svoju 75. obljetnicu postojanja. Prođoše godine i godine od kako dr. Augustin Tvrtković-Ljoljušić pokrenu inicijativu osnivanja društva, od kako se održa konstituirajuća skupština na kojoj su izabrani prvi organi društva, od kako za prvog predsjednika bi izabran fra Alojzije Misilo.

Read more ...

POSJETILI SMO: Vodopad Skakavac

Read more ...Često u našoj blizini na samo par kilometara kriju se prirodni fenomeni, blizu, ali opet sklonjeni od svakodnevnih pogleda i ljudskih aktivnosti. Jedan od fenomena je i Vodopad Skakavac. Prava šteta je ne posjetit ga i vidjeti osebujnost koju priroda zna pružiti. Došao je red da se i mi prepustimo Skakavcu, poslije iscrpnih, dugih tura i velikih visina relaksaciju smo potražili ovdje.

Read more ...

POSJETILI SMO: Prenj (Rujište-Zelena glava)

Read more ...

Sve ture i susreti planira uvijek imaju jednu temu, ponekad se preskoči priča o prošlotjednom pohodu, gojzama pa čak i dobroj rakijici, ali nikada se ne preskače Prenj. Došlo je vrijeme da se i mi prepustimo Prenju u dugo očekivanoj turi. Praćenje prognoza, planiranje uspona sakupljanje ekipe obilježilo je cijeli tjedan prije uspona. Zbog najava lošeg vremena dosta ekipe je odustalo od uspona, ali najvjerniji su ostali.

  

Read more ...

PREŠLI SMO: Planinarski put Bitovnja-Pogorelica-Vranica

Read more ...Najstarija aktivna transferzala u Bosni i Hercegovini, a ujedno je jedna od najljepših. Ideja o povezivanju Bitovnje, Pogorelice i Vranice datira još iz 30-ih godina prošlog stoljeća, a utemeljena je 1964. godine. Od utemeljenja planinarskog puta Bitovnja-Pogorelica-Vranica do danas tradicionalno 48. godinu za redom članovi PD Bitovnje organiziraju njen obilazak.

Read more ...

Održan Specialized - Test the best 2012

Read more ...Ma koliko volimo bicikle, koliko nam daju i koliko smo spremi dati za njih oni najbolji modeli većini nas su nedostupni. Modele bicikala kao što su SW Epic FSR Carbon XTR 29 I SW Epic FSR Carbon XTR 29 navikli smo gledati na Youtubu, portalima i ponekad u izlogu, sve do danas.

Read more ...

POSJETILI SMO: Bobovac i Bočicu

Read more ...Obilazeći prirodne ljepote često se susrećemo sa kulturno-povijesnom baštinom i uvijek nam zapadne za oko. Kad govorimo o destinacijama koje su od povijesnog značenja na samom vrhu je Bobovac. Tako potaknuti tim ljepotama sa prijateljima iz PD Bitovnje i PD Vranice krećemo na dvodnevnu turu od Kreljeve Sutjeske preko Bobovca do Bočice. 

Read more ...

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17