Skijanje

Dainese predstavio prvu verziju zračnog jastuka za skijaše

Read more ...Zračni jastuk će štititi spustaše pri teškim padovima, a spreman bi trebao biti do 2014.

Dainese je predstavio prvu verziju zračnog jastuka za skijaše koji bi ih trebao zaštititi od teških padova na utrkama. Talijanska tvrtka je razvoj zračnog jastuka pokrenula u suradnji sa Svjetskom skijaškom federacijom (FIS) prošle godine, a finalni proizvod bi trebao biti u uporabi na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014.

Read more ...

AMPHIBIO WAVEFLEX 14 FUSION

Read more ...Rocker tehnologija, pojednostavljeno, predstavlja odignute vrhove i repove skija što omogućava lakši ulazak u zavoj i bolju plovnost skije. Obično se kombinira s različitim stupnjevima cambera, tj. zakrivljenosti baze ovisno o tome kakva se skija želi dobiti – natjecateljska, all-mountain, freeride...

Read more ...

Skije za turno skijanje

Read more ...Iako za turno skijanje možemo upotrebljavati i alpske skije, turne imaju neke posebnosti. Najočiglednija je lako primjetljiva rupa pri vrhu turne skije. Njena uloga je trivijalna - služi za vuču skija dok hodamo.Sofisticiranije razlike su u tvrdoći i težini skije.

Read more ...

SKIJE - NATJECATELJSKI MODELI

Read more ...Naravno, to nisu prave natjecateljske skije na kojima Ivica Kostelić osvaja utrke. To su tek replike modela iz Svjetskog kupa, no i dalje vrlo, vrlo ozbiljen koje pod nogama neznalaca mogu dovesti do teških ozljeda. 

Read more ...

SKIJE - VIŠI REKREATIVNI MODELI

Read more ...Namijenjeni su znalcima, koji žele odličnu skiju vrhunskih performansi, a ne žele platiti marketinški forsirane natjecateljske modele. Iza sebe imaju 35-50 aktivnih skijaških dana. Ovakvi modeli podrazumijevaju skijaša koji već ima dotjeranu tehniku skijanja, redovitog posjetitelja crnih staza, 

Read more ...

SKIJE - SREDNJI REKREATIVNI MODELI

Read more ...Namijenjeni su onima koji već nešto o skijanju znaju, iza sebe imaju više od 25-35 aktivnih skijaških dana, crvene im staze ne predstavljaju nikakav problem, ali ne žele trošiti previše energije u obuzdavanju skija. Ovakvi modeli su konstrukcijski naprednij sa zamjetnim korištenjem drveta u jezgri. 

Read more ...

SKIJE - NIŽI REKREATIVNI MODELI

Read more ...Rekreativne skije imaju najveći raspon modela te otuda i podjela u tri kategorije. Niži rekreativni modeli su namijenjeni onima koji su svoje prve zavoje ostavili iza sebe te iza sebe imaju 15-20 skijaških dana. 

Read more ...

SKIJE - POČETNIČKI MODELI

Read more ...Početnici će imati sreće s cijenama. Osim što su jeftiniji, početnički su modeli skija lakši, savitljiviji i puno je lakše s njima započeti zavoje. U žargonu se kaže da takve skije "vode" skijaša.

 

Read more ...

Vodič kroz odabir skija

 

Read more ...Kratak vodič koji će vam ponuditi glavne smjernice pri kupnji novog para skija.
 
Ušli ste u trgovinu sportskom opremom odlučni da iz nje izađete s novim parom skija. 

Read more ...

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17