Skijanje / Snowboard

X igre: ekstremni zimski sportovi na Aspenu

Read more ...Pogledajte najzanimljivije trenutke ovogodišnjih X zimskih igara.

Read more ...

Savijanje i uvijanje skije

Read more ...Što, ustvari, označavaju dva pojma koji se neizostavno vezuju uz tehničke značajke skije i o kojima se mudruje u opisima mogućnosti pojedinog para skija?

Read more ...

Vosak za skije

Read more ...Mnogi skijaši nisu ni svjesni koliko znači redovito nanošenje voska na opremu, dok oni koji drže do svoje opreme voskaju svoju opremu nakon svakog dana provedenog na snijegu. Vosak se na skije nanosi zbog dva razloga. Jedan je da održava vlažnost baze skije, što produljuje vijek trajanja i pridonosi "zdravlju" baze, a drugi je da bi se postigla što bolja kliznost između baze skije i snijega, što utječe na brzinu.

Read more ...

Savjeti i preporuke za održavanje skija i opreme

Read more ...Rekreativnim skijašima preporuča se da servis skija naprave prije odlaska na snijeg, nakon sezone te nakon nekoliko dana provedenih na snijegu.

Read more ...

Skijaške naočale sa HD kamerom

Read more ...Zeal Optics proizveli su skijaške naočale (iON HD Camera Goggles) koje će zabilježiti sve Vaše snježne trenutke.

Naočale imaju ugrađenu HD kameru, a moguće je i fotografiranje u rezoluciji od 8 megapixela. Cijena ovog zimskog gadgeta iznosi 399 dolara.

Read more ...

Snolo: sanjke od karbonskih vlakana

Read more ...Ne zna se mnogo o sanjkama Snolo. Ono što znamo jest činjenica da su napravljene od karbonskih vlakana te su testirane na brzini od 65 km/h.

Snolo sanjke omogućuju precizno upravljanje, a mogu se i sklopiti te prenositi poput ruksaka.

U prodaju dolaze 7. prosinca ove godine, i sigurni smo da će postati veliki hit!

Read more ...

FIS uvodi zračne jastuke u skijanje?

Read more ...Kako bi pokušala zaštititiskijaše od teških ozljeda prilikom padova, Međunarodna skijaška federacija (FIS) je potpisala ugovor s tvrtkom Dainese u svrhu mogućeg uvođenja tehnologije zračnih jastuka u alpsko skijanje...

Read more ...

Mala škola ski servisa

Read more ...Redoviti servis i provjera opreme ne samo da će utjecati na kvalitetu skijanja nego će uvelike pridonijeti sigurnosti skijaša te vijeku trajanja vaše opreme.  Najmanje što po tom pitanju sami možemo učiniti je redovito provjeravati i servisirati opremu, te ju na kraju sezone pažljivo uskladištiti.

Read more ...

Kupovina - Izbor dužine skije

Read more ...Odaberite marku, model, i dizajn skije prvenstveno na osnovu vašeg skijaškog znanja. Cijena je svakako vrlo bitna! Dužina skije treba da bude takva da zadovolji dva gotovo suprotna uslova: što je skija duža stabilnija je pri većim brzinama, a što je kraća lakše je uvodimo iz zaokreta u zaokret.

Read more ...

Tajni skijaški trik za sve skijaše!

Read more ...Na našim planinama po statistikama se svake godine 6.000 skijaša ozlijedi na skijanju, a dvoje ih smrtno nastrada. Donosimo vam tajni trik kako zaštiti sebe i svoju djecu za vrijeme skijanja i bordanja.

Read more ...

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17