Prehrana i zdravlje

Prirodni lijekovi iz riznice tibetanskih recepata

Read more ...

Tibetanska medicina svoje metode liječenja temelji uglavnom na receptima iz prirode i ljekovitim svojstvima biljaka te je danas jako cijenjena među alternativcima.

Donosimo van neke od prirodnih lijekova iz bogate riznice tibetanskih recepata.

Read more ...

Tri čarobna sastojka za ljepotu i zdravlje

Read more ...Sigurni smo kako većina domaćica u svojoj kuhinji posjeduje limun, med i češnjak. Ove namirnice u svakodnevnoj su upotrebi kao začini i dodaci prehrani, a recept koji objedinjuje sva tri sastojka tajna je za lijepu kožu i dobro zdravlje.

Read more ...

Najgori neprijatelji vitke linije: 5 pića koja trebate izbjegavati

Read more ...Kada brinemo o zdravlju i gubitku težine, većinom smo usmjereni na ono što jedemo, ali internetska stranica shape.com donosi zašto bi trebali pripaziti i na ono što pijemo. Skriveni neprijatelji po naše zdravlje i vitku liniju nalaze se posvuda pa pogledajte na što bi sve trebali pripaziti.

Read more ...

Utjecaj dehidracije na performanse

Read more ...O ovom ozbiljnom problemu ima toliko literature da bi se mogla napisati posebna knjiga! Brojnim istraživačkim radovima potkrijepljena je tvrdnja da dehidracija kobno djeluje kako na fizičke tako i na mentalne sposobnosti vrhunskih športaša. Tako je primjerice ispitano 11 dobrovoljaca na gubitak vode u visini od 2% tjelesne mase.

Read more ...

Poboljšajte rezultate rekreacije

Read more ...Vježbanje povećava potrebe za tekućinom. Voda se ne gubi samo znojenjem, nego i isparava u zrak kod disanja. Što duže i jače vježbate i što je topliji i vlažniji prostor u kojem vježbate, gubite više tekućine. Ako se tekućina brzo ne nadoknadi, količina koju izgubite može biti vrlo velika, a dehidracija će djelovati na fizičke aktivnosti.

Read more ...

Zbog čega je doručak bitan?

Read more ...Doručak je najbitniji obrok u danu i trebao bi da sadrži najmanje 20% cjelodnevnog kalorijskog unosa.

Stoga je jako bitno držati kvalitetnu ravnotežu, doručak ne smije biti siromašan kalorijama kako ne bismo ostali bez energije, kao ni previše obogaćen kalorijama.

Zbog čega doručak?

    - Jer je namjenjen da vas drži zasićenima
   - Jer nakon 8 sati sna, nivo šećera u krvi postaje previše nizak.

Read more ...

Voda - dragocjena tekućina koja život znači

Read more ...Zapanjujuća činjenica, koju smo naučili još u osnovnoj školi, jest da voda čini 70% našeg tijela. Ta voda se mora obnoviti svakih pet do deset dana. Uz kisik, voda je jedan od najvažnijih elementa na zemlji za održavanje života. Za sve što tijelo čini, potrebna mu je voda. Voda izgrađuje, regulira, prenosi, čisti i pomaže hraniti svaki pojedini dio tijela. Kvaliteta vode koju pijete može radikalno utjecati na vaše zdravlje. Upravo zato od životne je važnosti piti samo najčišću vodu.

Read more ...

Alkohol i sport?

Read more ..."Konačno, opet subota," kažu tinejdžeri vikendom. Najveći razlog su ludi provodi. Mnoge zabave se i vrte oko jedne stvari - alkohola. Gotovo svaki srednjoškolac svake sedmice popije barem malo alkohola. Malo je onih koji nikada ne piju, bar nekoliko piva ili nekoliko čašica votke ...

Iako ne postoji ništa krivo u tome da se zabavljamo i ponekad je poželjno da popijemo pivo ili čašu vina, gubitak težine na treningu mišićne mase od alkohola je vrlo neproduktivan. Alkohol, čak može inhibirati rast mišića.

Read more ...

Voda Nevra je dio bogatstva prirodnih resursa BiH

Read more ...Povodom Svjetskog dana voda, koji se obilježava 22. marta, donosimo vam neke činjenice o piću bez kojeg je nezamisliv čovjekov život, vodi, te ujedno i predstavljamo jednu od novih domaćih prirodnih izvorskih voda, vodu Nevru. Više od dvije trećine Zemljine površine čini voda, od čega tek nešto više od 2% spada pod slatke vode. Od toga tek oko 0,3% predstavlja pitku vodu.

Read more ...

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17