Planinareje

Što su karabineri

Read more ...Karabineri su sprave koje služe za spajanje užeta sa sidrištem, za osiguravanje, za navezivanje i za pravljenje raznih vrsta konstrukcija za dizanje, spuštanje, transport. Karabiner je nezamenljivi deo tehničke opreme i njen osnovni sadržaj. Vrlo veliki broj stvari u planinarstvu je moguće uraditi samo upotrebom užeta i karabinera uz posedovanje dobrog sidrišta.

Read more ...

Krplje - kao pomagalo i kao sport

Read more ...Zlobnici bi rekli da je u današnje vrijeme moguće izmisliti sport doslovno iz ničega pa su tako krplje, stari rekvizit koji je stanovnicima planinskih (pa potencijalno i snijegom zametenih) krajeva služio da ne propadnu u snijeg, sada postale prvorazrednim sportskim rekvizitom.

Read more ...

Oprema za ekološki osviještene kampere

Read more ...Zove se Iland – sustav solarne energije kojeg je dizajnirala Iland Green Technologies, tvrka specijalizirana za proizvodnju eco-friendly uređaja.

Teži oko 20 kilograma, lako se prenosi, te pruža električnu energiju na otvorenom, na brodu, na kampiranju, a zašto ne i kod kuće. Osim što pruža čistu energiju, ima i LED svjetiljku te dodatak za pročišćavanje vode i spremnik za istu.

Read more ...

NORTHLAND

Read more ...
1973. godine, na vrhu planine Mc Kinley, najhladnije planine na svetu, rođen je NORTHLAND. Gerwalt Pichler, osnivač NORTHLAND-a, bio je strastveni planinar. Peo se na najviše i najteže planine na svetu i 60-ih godina organizovao je komercijalnu ekspediciju u planine. Jednostavna oprema učesnika ekspedicije naterala ga je da napravi adekvatniju garderobu i opremu, što je i predstavilo prekretnicu za rađanje NORTHLAND-a.

Read more ...

Vreće za spavanje: Temperaturni razredi i karakteristike

Read more ...
Temperaturni razredi
Razumijevanje temperaturnih razreda vreće za spavanje su rangirane u tri temperaturna razreda. Oni su istaknuti na proizvodu.
 
Prag 1 - Ugodno (Comfort)

Read more ...

ŠATOR - QUITO 2

Read more ...

Šator za dvije osobe. Dvoslojni šator za planinarenje s dva ulaza prostrane unutrašnjosti. Težina 3,700 g. sa klinovima i pakiranjem za šator. Dostupan u zelenoj i narandžastoj boji.

Read more ...

Canyon multifunkcijski sat CNS-SW7

Read more ...
Profesionalni pratilac na otvorenom, CNS-SW7 daje vremensku prognozu, informacije o temperaturi, pritisku, nadmorskoj visini i vremenu. Sat CNS-SW6 je idealan za planinarenje, kampovanje u divljini i ostale aktivnosti koje može da ugrozi "Majka Priroda".

Read more ...

Olakšajte kupnju cipela

Read more ...Ni najbolja cipela Vam neće poslužiti, ako ne pristaje nozi. Uzmite si vremena kod probavanja cipele: otiđite u prodavaonicu navečer, jer noga natiče tijekom dana. Izmjerite nogu: noga se povećava tijekom godina

Read more ...

Čeona lampa

Read more ...

Za planinare a pogotovo za alpiniste najprikladnija je takozvana čeona lampa.Kako joj ime kaže ova lampa stoji na glavi tako da su nam ruke slobodne za obavljanje drugih poslova po kampu.

Read more ...

Štapovi za hodanje

Read more ...Štapovi za planinarenje prije spadaju u opremu za hodanje nego u opremu za penjanje. Složivi su u tri dijela. Služe da smanje opterećenost nogu (prije svega koljena), pogotovo kada planinari prelaze dugačke dionice ili nose težak ruksak. 
 

Read more ...

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17