Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

DSC02389-102_nosig-610x406.jpg

Jučer je održana međunarodna utrka Salcano MTB Cup – Sarajevo u organizaciji Kluba brdskog biciklizma “Puls” i Općine Centar. Utrka se bodovala po UCI pravilima na kojoj su se skupljali bodovi za odlazak na Olimpijske igre u Rio 2016. UCI komesar koji je sudio Salcano MTB Cup je bio Tomasz Cichy iz Poljske.

U muškoj elite kategoriju pobjedu je odnio favorit iz Hrvatske, Filip Turk sa vremenom 1h i 15min. Turk je veoma brzo napravio prednost i kontrolisao utrku od početka do kraja. Zasluženo je odbranio ulogu favorita, dok je veliku borbenost iskazao najbolji vozač iz Srbije i osvajač drugog mjesta Aleksandar Roman. Roman vozi svoju prvu godinu u najjačoj elite kategoriji i pokazao je veliki talenat. Treće mjesto je zauzeo Demir Mulić član reprezentacije Crne Gore. Dok je najbolje rangirani bh.takmičar bio Aleksa Crnčević sa osvojenim 5.mjestom u veoma jakoj konkurenciji.

Nije bilo iznenađenja u ženskoj kategoriji gdje je pobjedu odnijela Jovana Crnogorac iz Srbije. Nakon prvog kruga je stekla prednost koju je očuvala do kraja utrke. Crnogorac koja je član profesionalnog tima Salcano Cappadocia osvojila je treće mjesto na svjetskom kupu dva puta, i pobjedom opravdala ulogu favorita. Drugo mjesto je ispred domaće publike osvojila Lejla Tanović također članica Salcano Cappadocia tima. Tanović je od početka sigurno čuvala drugu poziciju i završila u krugu sa pobjednicom. Ovim plasmanom je osvojila novih 6 UCI bodova, i nakon upisa istih očekuje je napredak na UCI listi gdje bi se mogla naći u prvih 80 na svijetu. Treće mjesto je također osvojila bh.takmičarka Alma Alijagić.

mtb.ba

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17