Vijesti brdski biciklizam

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Read more ...

Jučer je održana međunarodna utrka Salcano MTB Cup – Sarajevo u organizaciji Kluba brdskog biciklizma “Puls” i Općine Centar. Utrka se bodovala po UCI pravilima na kojoj su se skupljali bodovi za odlazak na Olimpijske igre u Rio 2016. UCI komesar koji je sudio Salcano MTB Cup je bio Tomasz Cichy iz Poljske.

Read more ...

Završena sezona ljetnih treninga na trebevićkoj stazi

Read more ...

Sezona ljetnih treninga za sankaše završena je na sankaškoj, bob i skeleton stazi na Trebeviću. Na trebevićkoj stazi od juna do septembra trenirali su sportisti iz slovačkih, slovenačkih i bh. klubova, kao i juniorske reprezentacije Slovenije, Slovačke, Turske, Hrvatske, Srbije, te reprezentativci BiH, saopćeno je iz Sankaškog saveza BiH.

Read more ...

Biciklistička trka u glavnom gradu BiH: Sarajevo domaćin Salcano MTB Cupa

Read more ...

Klub brdskog biciklizma Puls i Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Biciklističkim savezom BiH organizuju prvu MTB UCI utrku u Sarajevu. Trka pod nazivom Salcano MTB Cup - Sarajevo je cross country utrka kategorije UCI C3, održat će se 4. oktobra 2015. godine i bodovat će se za odlazak na Olimpijske igre u Rio de jani 2016.

Read more ...

3. Kolo SPARK Herzegovina MTB lige, Čitluk

Read more ...

U nedelju 20.09.2015. u organizaciji biciklističkog kluba Brotnjo iz Čitluka održano je 3. kolo „SPARK Hercegovina“ MTB Lige na kojoj se okupilo preko 40 natjecatelja svih dobnih uzrasta, od čega je veći broj učenika bio okupljen u kategorijama Početnici/Juniori. 

Read more ...

Lejla Tanović bronzana u Istanbulu na UCI C1 utrci

Read more ...

Naša najbolja bh.takmičarka Lejla Tanović članica Kluba “Puls” iz Sarajeva i takmičarka profesionalnog tima “Salcano Cappadocia” nastupila je na UCI C1 utrci u Istanbulu i osvojila 3.mjesto. Riječ je o najjačem rangu utrka pod okriljem svjetske biciklističke federacije UCI na kojima je nastupala naša takmičarka. Ovim plasmanom Tanovićeva je osvojila novih 30 UCI bodova i očekuje je skok na UCI listi.

Read more ...

Počinju radovi na uređenu DH staze Fortica (Mostar)

Read more ...

Unatoč paklenim vrućinama, u Mostaru bajkerski aktivizam ne jenjava. Ovih dana naime počinju radovi na uređenju uređenju downhill staze na Fortici u Mostaru. Ovim putem se mostarski biciklisti obraćaju sa pozivom svima koji su u mogućnosti da dođu i da pomognu pri ostvarivanju cilja, a to je potpuno uređena, čista, i prava downhill staza sa mnogim skokovima, dropovima, transferima i slično.

Read more ...

Poziv na seminar za biciklističke sudije-početnike

Read more ...Predsjednik sudijske organizacije Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine uputio je javni poziv svim zainteresiranim kandidatima za učešće na edukacijskom seminaru za biciklističke sudije-početnike. Nakon prikupljanja i analiziranja prijava, seminar bi se trebao održati krajem mjeseca januara/siječnja ili početkom februara/veljače 2015. godine.  Lokacija održavanja seminara će biti ili u Sarajevu ili u Tuzli zavisno od područja sa kojeg se prijavilo najviše kandidata. Pored edukacijkog dijela, planirano je i polaganje ispita za sudije-početnike na kraju seminara. Na seminar i polaganje ispita mogu se prijaviti svi zainteresovani za biciklizam sa najmanje završenom srednjom školom, da nisu kažnjavani te da se protiv istih ne vodi prekršajni ili kazneni postupak,

Svi zainteresovani se mole da se jave na mail-adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. najkasnije do 25.01.2015. a sve pojedinosti mogu dobiti putem istog maila ili na telefon 061/166820

Predsjednik sudijske organizacije BiSa BiH
Mirnas  Mujezinović, Nac.commesar, s.r.

mtb.ba

Lejla Tanović potpisala profesionalni ugovor za tim Salcano

Read more ...

Lejla Tanović, takmičarka Kluba brdskog biciklizma Puls, srebrena na Balkanskom prvenstvu i državna prvakinja u sve 4 discipline je danas potpisala ugovor za profesionalni biciklistički klub Salcano sa sjedištem u Istanbulu. Ovo je veliki korak u karijeri dvadesetogodišnje Sarajke i dokaz njene vrhunske kvalitete.

Za klub iz Turske vozi i najbolja vozačica s ovih prostora, Jovana Crnogorac, koja se trenutno nalazi na zavidnom 15. mjestu UCI rankinga. Lejla je prva XC biciklistkinja BiH koja će potpisati za profesionalni tim, što opet pokazuje kvalitetu naših biciklista.

„Vrlo dobra vijest pred početak nove sezone, ali ipak sasvim zasluženo. Lejla je pokazala svoj kvalitet, kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima što su zvaničnici najvećeg turskog profesionalnog biciklističkog tima i prepoznali. Velika prednost će biti nastupati ali i trenirati uz Jovanu, osvajačicu trećeg mjesta na svjetskom kupu“, rekao je njen trener Amar Njemčević.

Lejla će trenirati i pripremati se u svom klubu Puls, gdje će također na svim domaćim i državnim prvenstvima nastupati za matični klub. Učestovat će u seriji UCI utrka po Turskoj, Grčkoj i Srbiji kao članica Salcano tima i na taj način stjecati ogromno međunarodno iskustvo.

„Plan za narednu sezonu je napredak na UCI listi, gdje se Lejla trenutno nalazi na 160 mjestu. Prelazak u profesionalni tim će nam pomoći u tome i nadamo se plasmanu u top 100 biciklistkinja na svijetu. Također se ove godine Balkansko prvenstvo održava u glavnom gradu BiH, na domaćem terenu, što će nam predstavljati veliku prednost. Lejla zasigurno može popraviti rezultat iz Makedonije i ovaj put se popeti na najviše postolje. Pripremat ćemo se tokom čitave sezone i uvjeren sam da postoji dovoljno motiva da to i ostvari“, tvrdi trener kluba Amar Njemčević.

Vise informacija o takmičenjima i napretku ove mlade sportašice možete pogledati na oficijelnoj Facebook stranici.

mtb.ba

Pokrenuta revolucionarna biciklistička sigurnosna tehnologija

Read more ...

Tri švedske kompanije - Volvo, Ericsson i POC kacige - predstavljaju ove nedelje na sajmu "Consumer Electronics Show" u Las Vegasu inovativnu tehnologiju koja sprečava sudar između vozila i bicikliste.

Read more ...

Ovo su prve pametne ručke za vaš bicikl

Read more ...Voziti se na biciklu i gledati na smartphone kako bi pratili navigaciju, nikad nije pametna ideja, no ovi momci su se sjetili jedne drugačije metode, a to je da ugrade pametne drške za bicikl.

Read more ...

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17