Lejla Tanović potpisala profesionalni ugovor za tim Salcano

lejla2

Lejla Tanović, takmičarka Kluba brdskog biciklizma Puls, srebrena na Balkanskom prvenstvu i državna prvakinja u sve 4 discipline je danas potpisala ugovor za profesionalni biciklistički klub Salcano sa sjedištem u Istanbulu. Ovo je veliki korak u karijeri dvadesetogodišnje Sarajke i dokaz njene vrhunske kvalitete.

Za klub iz Turske vozi i najbolja vozačica s ovih prostora, Jovana Crnogorac, koja se trenutno nalazi na zavidnom 15. mjestu UCI rankinga. Lejla je prva XC biciklistkinja BiH koja će potpisati za profesionalni tim, što opet pokazuje kvalitetu naših biciklista.

„Vrlo dobra vijest pred početak nove sezone, ali ipak sasvim zasluženo. Lejla je pokazala svoj kvalitet, kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima što su zvaničnici najvećeg turskog profesionalnog biciklističkog tima i prepoznali. Velika prednost će biti nastupati ali i trenirati uz Jovanu, osvajačicu trećeg mjesta na svjetskom kupu“, rekao je njen trener Amar Njemčević.

Lejla će trenirati i pripremati se u svom klubu Puls, gdje će također na svim domaćim i državnim prvenstvima nastupati za matični klub. Učestovat će u seriji UCI utrka po Turskoj, Grčkoj i Srbiji kao članica Salcano tima i na taj način stjecati ogromno međunarodno iskustvo.

„Plan za narednu sezonu je napredak na UCI listi, gdje se Lejla trenutno nalazi na 160 mjestu. Prelazak u profesionalni tim će nam pomoći u tome i nadamo se plasmanu u top 100 biciklistkinja na svijetu. Također se ove godine Balkansko prvenstvo održava u glavnom gradu BiH, na domaćem terenu, što će nam predstavljati veliku prednost. Lejla zasigurno može popraviti rezultat iz Makedonije i ovaj put se popeti na najviše postolje. Pripremat ćemo se tokom čitave sezone i uvjeren sam da postoji dovoljno motiva da to i ostvari“, tvrdi trener kluba Amar Njemčević.

Vise informacija o takmičenjima i napretku ove mlade sportašice možete pogledati na oficijelnoj Facebook stranici.

mtb.ba

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17