Lejla Tanović bronzana u Istanbulu na UCI C1 utrci

Dodjela-medalja-610x458.jpg

Naša najbolja bh.takmičarka Lejla Tanović članica Kluba “Puls” iz Sarajeva i takmičarka profesionalnog tima “Salcano Cappadocia” nastupila je na UCI C1 utrci u Istanbulu i osvojila 3.mjesto. Riječ je o najjačem rangu utrka pod okriljem svjetske biciklističke federacije UCI na kojima je nastupala naša takmičarka. Ovim plasmanom Tanovićeva je osvojila novih 30 UCI bodova i očekuje je skok na UCI listi.

“Lejla je na samom kraju sezone pokazala najbolju formu i osvojila izvrsno 3.mjesto na C1 utrci. Inače najjači rang utrke na kojoj je Tanovićeva nastupala i prva medalja za BiH u elite kategoriji na ovom rangu takmičenja. Samo šest dana ranije vozila je etapnu utrku u Kapadokiji gdje je zauzela 6.mjesto i osvojila 45 UCI bodova, ipak nakon tri uzastopna dana takmičenja naša glavna briga je bila oporavak i priprema za utrku u Istanbulu. Možemo reći da je ovo bila veoma uspješna sezona, Lejla je postala viceprvakinja Balkana u elite kategoriji, zatim je pet puta osvajala medalje na UCI utrkama i uspjela ući u top 100 najboljih biciklistkinja svijeta,” rekao je trener Amar Njemčević.

Utrka u Istanbulu je privukla veliki broj profesionalnih timova i jaku međunarodnu konkurenciju. Pobjednica u ženskoj kategoriji je bila poljakinja Aleksandra Dawidowicz, srebrenu medalju osvojila je ruska predstavnica Ekaterina Anoshina.

“Veoma sam sretna i zadovoljna svojim nastupom, jaki treninzi i trud tokom čitave sezone se napokon isplatio. Utrka je bila veoma teška i vozila se u jakom ritmu od početka. Imala sam dogovor sa trenerom da snagu sačuvam za posljednje krugova i ta se taktika isplatila. Uz nove osvojene bodove očekuje me napredak na UCI listi i nadam se što boljem plasmanu. Sada je vrijeme za kratki odmor i onda počinju pripreme za Salcano MTB Cup – Sarajevo,” rekla je za kraj Lejla Tanović.

mtb.ba

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17