Biciklistička trka u glavnom gradu BiH: Sarajevo domaćin Salcano MTB Cupa

biciklisticka-trka-u-glavnom-gradu-bih-sarajevo-domacin-salcano-mtb-cupa_1440839567.jpg

Klub brdskog biciklizma Puls i Općina Centar Sarajevo u saradnji sa Biciklističkim savezom BiH organizuju prvu MTB UCI utrku u Sarajevu. Trka pod nazivom Salcano MTB Cup - Sarajevo je cross country utrka kategorije UCI C3, održat će se 4. oktobra 2015. godine i bodovat će se za odlazak na Olimpijske igre u Rio de jani 2016.

Staza na Betaniji

- Salcano MTB Cup - Sarajevo se održava na izuzetno atraktivnoj lokaciji parka Betanija, koji se nalazi odmah preko puta stadiona "Asim Ferhatović Hase". Drago nam je da je Općina Centar na čelu sa Dževadom Bečirevićem prepoznala potencijal koji nosi ovakav projekat. Ovo će biti prvi put da se UCI utrka organizuje u samom centru Sarajeva, kazao je direktor trke i trener u KBB Puls Amar Njemčević

Pored kategorije za licencirane takmičare na utrci će biti i otvorena Hobby kategorija, koja ima za cilj da ponudi dobru zabavu, ali i veliko iskustvo našim vozačima početnicima. Prijave se vrše putem sajta www.salcanocup.com gdje se mogu pronaći i propozicije same trke.

- Ovakav vid takmičenja je izuzetno dobar način za promociju našeg grada i prilika za razvijanje sportskog turizma. Očekujemo dolazak profesionalih timova iz čitave Evrope,  koji skupljaju UCI bodove za napredak na svjetskoj rang listi. Klub Puls će obezbijediti profesionalog vodiča, koji će biti na usluzi stranim takmičarima za obilazak našeg grada nakon trke. Sarajevo ima puno toga za ponuditi i nastojat ćemo biti pravi domaćini, dodao je Njemčević.

Bodovi za Rio

Pokrovitelj utrke je turski proizvođač bicikala Salcano, čiji naziv i nosi međunarodna trka. Za turski tim Salcano Cappadocia nastupa i najbolja bh. biciklističarka Lejla Tanović, srebrena na Balkanskom prvenstvu u Grčkoj u elite kategoriji.

- Svakako da je uvijek lijepo nastupati na domaćem terenu, ali sigurno je i najteže. Posebno ćemo se pripremiti za trku u Sarajevu i svakako da očekujem što bolji plasman, te nove UCI bodove. Cilj mog trenera i mene je plasman u 80 najboljih na svijetu do kraja sezone. Imam još tri UCI trke, pored ove u Sarajevu, i dat ću maksimum da prikupim što više bodova. Nakon završenog ciklusa za OI u Rio de Janeiru 2016, naš glavni cilj će biti ispunjenje norme za odlazak na OI u Tokio 2020. godine, kazala je Tanović.

 

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17