Vijesti zanimljivosti

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Read more ...

Ženu iz okolice Zadra poskok je ugrizao za palac. Srećom, brzo je došla u bolnicu gdje joj je dan antiserum. U petak je iz zadarske bolnice otpuštena 62-godišnja Marina J. iz Jovića kod Zadra koju je prošlog ponedjeljka za ruku ugrizao poskok. Žena je htjela iskoristiti toplo vrijeme i uputila se u berbu gljiva. Kad se sagnula da pogleda jednu gljivu za palac je ugrizao poskok, piše Zadarski.hr.

Read more ...

Via Dinarica Trailer

Read more ...

Via Dinarica Trailer

Veličanstvene fotografije Everesta na 500px.com

Read more ...

Film Everest probudio priču o najvišoj planin svijeta, sve je više članaka na sve strane, tako je i na blogu popularne stranice objavljeno 30 veličanstvenih fotografija Everesta. Uživajte na ovom linku.

Read more ...

Prokoško jezero godišnje posjeti 20.000 turista

Read more ...

Prokoško jezero ili "Gorsko oko", kako ga neki nazivaju, smješteno u središtu planine Vranica, 22 kilometra od Fojnice, na nadmorskoj visini od 1.635 m, po mnogima je jedno od najljepših ledničkih jezera u Evropi.

Read more ...

FILM EVEREST

Read more ...

U svjetskoj javnosti tragedija koja se dogodila 10. i 11. svibnja 1996. na Everestu pokrenula je velike rasprave o komercijalizaciji uspona na najvišu čvrstu točku na Zemlji. Prilikom silaska s vrha dvije takve ekspedicije zadesila je snažna sniježna oluja. Film Everest, uz pomoć izuzetnih snimaka u 3D tehnologiji i formatu IMAX te izvrsnih glumačkih ostvarenja prikazuje borbu i agoniju penjača u teškim uvjetima, gdje ljudska tijela doslovno umiru suočena s pokušajima savladavanja za njih nemogućih prepreka. U zagrljaju smrtnog straha, njihova jedina životna opcesija nakon uspona na vrh pretvara se u borbu samo za goli opstanak.

Read more ...

HPD MOSOR: Natječaj za najbolju planinarsku fotografiju

Read more ...

Foto sekcija HPD Mosor i ove godine organizira tradicionalnu izložbu planinarskih fotografija, pa Vas pozivamo da nam pošaljete svoje radove i na taj način uveličate ovu feštu od slika i planina.

Read more ...

Prijave na četvrto izdanje 3fok-a

Read more ...

Direkcija Festivala poziva sve planinare, alpiniste, speleologe, bouldere, turne skijase, brdske bicikliste, paraglajdere, avanturiste, biologe, ekologe i sve druge zaljubljenike u planine i planinsku prirodu koji imaju fotografski aparat ili filmsku ili video kameru i služe se njima profesionalno ili amaterski da svoje radove pošalju na 4. OUTDOOR FOTO&FILM FESTIVAL KREŠEVO 3FOK koji ce se održati u Kreševu od 28.7. do 31.7.2016. godine.

Read more ...

Avanturista iz Banje Luke na biciklu obilazi svijet: Uživanje uz malo novca

Read more ..."Nema žuljeva, rukavice spriječe takve probleme. Bicikl? Najobičniji, ništa spektakularno. Gume ne pucaju, tek pokoja žica, ali se to riješi usput, s nogu", počinje svoju priču tridesetpetogodišnji Tihomir Dakić, koji je iz Banje Luke biciklom obišao Moldaviju, Italiju, Njemačku i Holandiju.

Read more ...

Prvi put u povijesti izveden uspon na zaleđene slapove Niagare

Read more ...Svjetski poznati alpinist, Amerikanac s kanadskom adresom, 47-godišnji Will Gadd, i 34-godišnja alpinistica Sarah Hueniken, ostvarili su u utorak, 27. siječnja, povijesni uspjeh kao prvi ljudi koji su se popeli uz zaleđene vodopade rijeke Niagare.

Read more ...

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17