Počela ski sezona na Kopaoniku

kopaonik zimaOvog vikenda zvanično je počela zimska sezona, a već za subotu se očekuje da tu planinu poseti između pet i osam hiljada gostiju. Svi ljubitelji skijanja do ponedeljka imaju popust na ski pas od 70%.

- U petak je na Kopaoniku visina snežnog pokrivača bila između 20 i 40 santimetara, a radila je staza "Karaman greben", dok se danas očekuje otvaranje staze "Pančić ekspres", budući da su i najavljene snežne padavine - rekao je direktor "Skijališta Srbije" Dejan Ljevnaić.

Skijaše na Kopaoniku očekuju tri nove staze na Gobelji, koje su pokrivene spravama za veštačko osnežavanje, a novina je i staza poznata kao "Fri rajd" - namenjena onima koji vole ekstremniju vožnju, rekao je na konferenciji za novinare u hotelu "Anđela" Ljevnaić.

Ukazujući da je prvi put posle pet godina sezona otvorena ovako rano, Ljevnaić je rekao da je danas na Kopaoniku skijalo 1.100 posetilaca. Prošle sezone, kako je dodao, na Kopaoniku je registrovano 200.000 noćenja, a prodato je 110.000 ski pasova i to je bila najbolja sezona do sada.

Ljevnaić i ove godine očekuje dobru sezonu, a posetiocima će biti ponuđeni i specijalni paketi i popusti - za porodice, koji će trajati od 20. do 27. januara 2013, za parove u prvoj sedmici februara i za pripadnice lepšeg pola u prvoj sedmici marta.

- Nijedno skijalište u regionu ne može da se poredi sa Kopaonikom koji je regionalni lider, kako u ponudi hotela i smeštaja, tako i u ponudi ski staza - rekao je direktor "MK Mountain Resort" Nikola Avram.

Iako je, kako kaže Avram, Kopaonik do pre samo tri godine , bio skupa destinacija sa problematičnim smeštajem, ova planina je sada "jeftinija nego bilo koja u Evropi".
Direktor " MK Mountain Resort " rekao je i da su svi kapaciteti te kompanije popunjeni za Novu godinu još od početka novembra, da je sve do 20. januara rasprodato, a da su bukinzi za februar i mart veći za 15 odsto nego u istom uporednom periodu.

Ove sezone cela poludnevne karte za odrasle kreće se između 1.790 dinara i 3.240 dinara, u zavisnosti od perioda posete, cena dnevne karte se kreće od 2.860 do 3.370 koliko košta u špicu sezone, dok sedmodnevna iznosi od 11.220 do 12.240 dinara.

Na ski centru Kopaonik kapaciteti žičare i liftova su takvi da mogu da "izdrže" 32.000 skijaša na sat.

Direktor "Skijališta Srbije" je naveo i da su te cene ski pasa najpovoljnije u region. Najavljujući mnogobrojne manifestacije i aktivnosti ove zime na Kopaonik, Ljevnaić je rekao da je cilj da na tu planinu u budućem periodu bud "doveden" i svetski kup u skijanju, za šta je preduslov održavanje četiri evropska kupa. Zato je ove godine podneta prijava da na Kopaoniku bude održavan prvi evropski kup, budući da na planini postoje kako odgovarajuća ski staza, tako i i potrebna infrastruktura.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17