Rijeka Vrbas u top 10 avanturističkih odredišta

ko-Vrbas-Američka internet stranica posvećena putovanjima uvrstila je rijeku Vrbas u top 10 avanturističkih turističkih odredišta za predstojeće ljeto. Stranica www.smartertravel.com preporučuje putnicima avanturistima da probaju rafting na Vrbasu, Tari i Neretvi, koje je nazvan "Putovanje kroz veliki kanjon Balkana".

Gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović pozdravio je odluku američkog sitea i istakao da je to rezultat dosadašnjih napora i ulaganja grada u razvoj turizma.

Davidović je naglasio da rijeka Vrbas i rafting, kao i ostale mogućnosti za avanturistički turizam na području Banje Luke, polako postaju sve poželjnija turistička odredišta gostiju iz cijelog svijeta.

"Popularizaciji avanturističkog turizma veoma su doprinijeli organizacija Svjetskog i Evropskog prvenstva u raftingu, kao i Evropskog prvenstva u kajaku i kanuu za juniore i seniore do 23 godine. Organizacija ovih takmičenja i sredstva koja smo uložili u kanjon Vrbasa pokazali su se kao ispravan put i možemo biti ponosni na to", rekao je Davidović.

On je dodao da veliku zaslugu za promociju avanturističkih sportova i kanjona Vrbasa imaju i Rafting klub "Kanjon", Kajak-kanu klub "Vrbas", te Turistička organizacija grada Banje Luke.

U banjalučkoj Turističkoj organizaciji ističu da internet preuzima primat u promociji turističke ponude i potiskuje sve ostale promotivne alate.

Predstavljanje Vrbasa i ostalih rijeka na američkoj stranici u gradskoj Turističkoj organizaciji smatraju izuzetno važnim za Banju Luku, ali i BiH u cjelini.

"Avanturistički turizam ne zahtijeva velika ulaganja, a veoma je konkurentan. Sigurno se možemo pohvaliti rijekama koje su jedinstvene u svijetu, a BiH je interesantna za evropske i svjetske turiste, jer je za njih neotkriveno odredište. Tu, svakako, vidimo našu šansu", zaključili su iz Turističke organizacije grada Banje Luke.

prenosi sarajevo-x.com

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17