Uživajte u jedinstvenoj panorami Sarajeva

b 111010030Stanovnici glavnog grada, ali i ostali znatiželjnici, od sada su u mogućnosti pogledati fantastičnu virtualnu panoramu Sarajeva, sačinjenu od 1.273 pojedinačne fotografije. Udruženje građana "Plan B" u saradnji sa agencijom "Innovattivo" pokrenulo je jedinstveni projekat u oblasti razvoja kulture, turizma i ekonomije Bosne i Hercegovine.

Riječ je o "Panorami Sarajeva", tačnije o web-stranici koja će sve vas oduševiti svojom funkcionalnošću i inovativnošću. Panoramu grada Sarajeva možete pogledati na www.sarajevopanorama.info.

"Sarajevo Panoramu" čini jedinstvena fotografija veličine 15 gigapixela, a načinjena je od 1.273 pojedinačne fotografije visoke rezolucije. Ono po čemu je ova web-stranica posebna jeste to da će svim svojim posjetiocima pružiti priliku "virtualne posjete" Sarajevu. Također treba istaknuti i to da je ovo prva i najveća "sastavljena" gigapixel panoramska fotografija na prostoru bivše Jugoslavije, koja oslikava Sarajevo i sve njegove znamenitosti: Zemaljski Muzej, Begova džamija, Katedrala, Jevrejski muzej, Pravoslavnu crkvu, Aerodrom i mnoge druge.

Nakon prvog koraka, odnosno upoznavanja "virtualnog vodiča kroz Sarajevo" jeste za nepunih 10 dana će biti predstavljen projekt "Visit & Explore Bosnia@nd Herzegovina", www.visitbosnia.org, koji će objediniti na jednom mjestu cijelu Bosnu i Hercegovinu i sve njene znamenite građevine, turističke destinacije i prirodna bogatsva koja posjedujemo, a sve to uz mnoštvo multimedijalnog sadržaja.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17