Prvi dio radionice-pilot projekta "Planinarska radionica"

ps120U organizaciji PS F BiH i PSS održan je prvi dio radionice-pilot projkta '' Planinarska radionica ''. Ista je zamišljena i planirana da po petnaestero djce iz BiH i Srbije učestvuju u predmetnom projektu. Od strane našg Saveza u samoj pripremi obavještna su sva društva članice saveza da predlože i pošalju svoje članove u prvi međugranični projekat ova dva Saveza.

Do termina polaska ukupnose prijavilo deset polaznika, i to: Tuzla 4, Sarajevo 3, Goražde 3 polaznika.

Dana 06. 07. 2012. godine okupili smo se ispred Zemaljskog muzejai krenuli u 9:00, s timda su se u Ustiprači priključili članovi iz Goražda. u planiranom vremenu stiglismo u Prijepolje i na samo odredište u dom na Sopotnici gdje su nas dočekali predstavnici PSS Neda Milošević i Dragan Petrić ( članovi UO PSS ). Domaćini su nas upoznali sa polaznicima projekta ispred PSS, a mi smo predstavili polaznike ispred PS F biH.

Poslije ručka održano je prvo predavanje koje se održalona otvorenom tj. ispred doma.

Nakon kraće pauze otišli smo na prvu planinarsku turu gdje je lično Dragan Petrić ( osvajač Mt. Everesta )bio vodič i ujedno predavač.

U predvečerje smo se vratili u planinarski dom, večerali, a predstavnici GSS-a Srbije prema predviđenoj satnici odradili su svoja dva sata predavanja.

Selver Ajrulahii Neda Milošević su se dogovorili da polaznici nstupe na takmičenju u orijentciji koja se održava u sklopu Tabora-skupa planinra Srbije na Ravnoj Gori.

Dana 07. 07. svi polaznici škole su uzeli učešće na takmičenju i dvije ekipe u rzličitim kategorijama osvojile su srebrene medalje. takođe, polaznici su iskazali veliku zainteresovnost za ostale aktivnosti: penjačke, plivačke, vježb GSS-a...

Na Sopotnicu smo se vrtili oko 21 sat, večerali i priredili planinarsku zabavu.

Dana 08. 07. 2012. godine u ranim jutarnjimsatima otišli smo n planinarsku turuod 3-4 sata, bili na izvoru Sopotnice i njenim predivnim slapovima.U dom smo se vrtili u 13 h, ručli, u završnoj rijči obratili se predvči; domaćin ispred PD Kamena Gora, Dragan Petrić i Ilija Andresić i Predsjednik PSS g. Boris Mičić sa porukom da olvakvihposjeta bude što više.

Za Sarajevo smo krenuli u 14:30 gdje stižemo do 21h. Učesnicima iz Tuzle bilo je obezbijeđeno spavanje u hostelujer nisu imli mogućnost da se prebce do Tuzle.

Mišljenja smo da projekat treba podržati, a sigurni smo da će i na Rudoj Glavi gdje se održava drugi dio ove radionice proteći unajboljem redu.

Zahvalan sam i sretan što sa dio ove planinarske priče.

Muris Dervišagić

Selver Ajrulahi

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17