Ekocid: Betonom uništavaju prirodnu oazu Kopačkog rita

ekocid kopackiUdruga WWF upozorava da vodogospodarski lobi pod izlikom gradnje plovnih puteva na Dunavu uništava močvaru. Od ministra Zmajlovića traže da zaustavi regulaciju. Kopački Rit ima jednaku prirodnu vrijednost kao i Dubrovnik, ali se Dubrovnik ne uništava, rekao je Arno Mohl, voditelj projekta “Zaštita europske linije života”.

Time je htio upozoriti da je najveće europsko močvarno stanište s više od 300 vrsta ptica i različitim životinjskim svijetom ugroženo. Naime, više od 50 kilometara poplavnih šuma Dunava mogle bi uskoro biti svedene na umjetni kanal. Time bi životinjski i biljni svijet polako nestajao.
- Tisuće kamena i betona utrošeno je u ovaj projekt, a sve da bi se od Dunava, čiji tok ide kroz Hrvatsku, stvorili kanali. Troši se novac poreznih obveznika, ali i uništava priroda - kaže Mohl.
"Ministre, spriječite ekocid bisera prirode”
Čuvari prirode iz Europe u Kopačkom ritu, a na inicijativu WWF-a, svjetske organizacije za zaštitu prirode, tražili su od ministra Zmajlovića da se odupre pritiscima vodoprivrednog lobija i zaustavi regulaciju Kopačkog rita. Inače će ta predivna prirodna oaza nestati. Čekaju njegov odgovor.

sata

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17