BiH uključena u internet turistički vodič pod okriljem National Geographic-a

DSC08279Geo Tourism Map Guide je program razvijen pod okriljem National Geographic Society, koji razvija web prezentaciju i promociju turističkih destinacija po modelu turističke karte, te tako potencijalnim posjetiocima nudi mogućnosti jednostavnog načina prikupljanja relevantnih informacija o određenoj destinaciji – od atrakcija, preko aktivnosti i smještaja do posebnih lokalnih ''bisera'' koje vrijedi upoznati.

  

Western Balkans Geo Tourism Map Guide (Geo Turistički vodič za Zapadni Balkan) je regionalna inicijativa koja u ovom trenutku okuplja 6 zemalja: Albaniju, BiH, Crnu Goru, Kosovo, Makedoniju i Srbiju, gdje se pod zajedničkim ulaznim portalom Western Balkans razvija zasebna mapa-vodič za svaku od 6 zemalja.

Na ovaj način se omogućuje potencijalnim posjetiocima iz čitavog svijeta, posebno dalekih destinacija, da na pristupačan i jednostavan način sagledaju kompletan region na jednom mjestu i svoju posjetu planiraju prema vlastitim afinitetima i interesima.

Cijeli projekt je pod okriljem National Geographic Society, što regionu daje posebnu tržišnu prepoznatljivost i kredibilitet, a istovremeno na operativnom nivou osigurava određen nivo kontrole kvaliteta jer informacije objavljene na portalu moraju zadovoljiti prethodno propisane kriterije održivog turizma.

Western Balkans Geo Tourism Map Guide će postati aktivan u junu ove godine, a promocije će biti u Washingtonu (SAD) u periodu 17.-22.06.2012.

Tim povodom bit će organizovana izložba (na otvorenom, Farragut Square, Washington DC) – organizovana kao serija fotografija iz regiona uz određene druge promotivne i prezentacijske programe.

Neki od postojećih destinacija koje vam mogu pružiti informaciju o tome kako Map Guide funkcioniše su:

Sierra Nevada: http://www.sierranevadageotourism.org
ili
Four Corners Region: http://www.fourcornersgeotourism.com

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17