Promocija biciklizma u Kreševu

DSC09442Najmlađa kreševska udruga, Brdsko biciklistički klub Kreševo, organizacijom promotivne vožnje "Biciklom do zdravlja" pokazao je kako su vrijedni pažnje. Gotovo stotinu učesnika priključilo se promotivnoj vožnji "Biciklom do zdravlja" koju su proteklog vikenda organizirali članovi BBK Kreševo u suradnji sa Domom zdravlja Kreševo uz pomoć poduzeća NEVRA d.o.o.

Cilj održavanja ove vožnje kako samo ime kaže bila je promocija biciklizma kao sporta i njegove uloge u zdravlju. Ovu ideju pozdravili su mnogi kreševljaci kao i gosti iz Kiseljaka, Lepenice, Fojnice te okolnih mjesta. Kako je i bilo planirano već u 11:00 počeli su se skupljati prvi biciklisti, uslijedile su prijave i podjele startnih brojeva, bedževa i prirodne izvorske vode NEVRA, a u 12:00 start. Pod policijskom pratnjom mladi i stari, muškarci i žene uputili su se niz glavnu kreševsku ulicu pa dalje do Paškine kave i Polja preko Kremenjaka do Komara pa natrag u Kreševo. "Na prvoj uzbrdici kada su se začuli zvuci stotinu lanca kako smanjuju svoj stepen prenosa osjetio sreću znajući da sve ono što smo radi mjesecima ima smisla i da zaisita nešto vrijedi" riječi su jednog od članova BBK Kreševo. 
Po povratku u Kreševo na platou ispred osnovne škole organiziran je kratki program u okviru kojeg se održala i tzv. spora utrka. Pravila utrke bila su jednostavna četiri polja 3x10m, četiri natjecatelja, a onaj koji je je na cilj došao zadnji prošao je u polufinale. Na prvi pogled izgleda kako je ovo jednostavna disciplina pokazao se suprotno, borba je bila žestoka, ali već se u prvom kolu vidjelo kako su favoriti Selimović, Oborivić i Buljan. Koji su i došli do finala gdje se ipak istakao mladi Marin Oborović osvojivši prvo mjesto i simpatije publike, Selimović je zauzeo drugo dok je Buljan odnio medalju za treće mjesto.
Nakon službenog programa i podjele diploma najboljim u sporoj utrci, najmlađem i najstarijem učesniku i zahvalnica onima koji su pomagali i pomažu rad kluba dio vozača uputio se na nešto zahtjevniju vožnju. Vožnji su se priključili i natjecatelji BBK Kreševo koji se okviru Škoda XC lige takmiče za prvaka BiH. Višesatna vožnja šumskom stazama vozače je preko Bajne jele i Naošića dovela do Planinarskog doma na Lopati gdje se nakon kraćeg odmora nastavilo u dvije grupe prema Fonjici i prema Kreševu.
{myFlickr}feed=photoset,photoset_id=72157630043288906,displaymode=gallery{/myFlickr} 
  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17