37. osnovna skola planinarenja PSD Prenj

osnovna skola planinarenjaU razdoblju od 10.05.2012. do 30.06.2012. godine, Planinarsko-smučarsko društvo „Prenj“, u suradnji s Gorskom službom spašavanja Stanice Mostar i Unijom studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“ iz Mostara, organizira 37. Osnovnu školu planinarstva.  

Škola s dugom tradicijom postojanja broji šezdesetak polaznika, većinom mladih, a nastala je povodom obilježavanja 120 godina organiziranog planinarstva u Bosni i Hercegovini.

Nastava se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela, a u okviru škole do sada su održana četiri predavanja i organizirana dva izleta, obilazak kanjona rijeke Bijele u podnožju Prenja i posjeta lovačke kuće i vidikovca na Žlijebu, Čvrsnica. Polaznici škole imaju prigodu naučiti više o planinarenju, športskom penjanju i alpinizmu, pripremi za odlazak u planinu, potrebitoj opremi, snalaženju u prirodi, kao i planinarskoj etici. U okviru terenske nastave, osim uživanja u prirodnim ljepotama i dobroj atmosferi, polaznicima se nudi mogućnost usavršavanja stečenih znanja.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17