Idiotizam: Federacija zabranjuje bicikle u šumi!

bike no1SARAJEVO - Radi sprječavanja nanošenja šteta na prirodi zabranjeno je na područjima izvan naselja i izvan svih vrsta cesta, poljskih puteva, uređenih staza i poligona za vožnju (test vožnje, cross vožnje, off-road vožnje, sportske, natjecateljske i promotivne vožnje, te njima slični oblici korištenja), voziti, parkirati ili organizirati vožnje vozilima na...

...motorni pogon i biciklima osim u slučajevima obavljanja službene dužnosti, poljoprivrednih, šumarskih ili drugih dopuštenih djelatnosti, odnosno kada je to u skladu s ovim Zakonom i drugim propisima, stoji u Nacrtu Zakona o zaštiti prirode u Federaciji BiH kojeg je predložilo Ministarstvo okoliša i turizma.

Da apsurd bude veći, staze se ne mogu graditi jer Nacrt zakona o šumama to uopće ne predviđa, a ne postoji nikakav drugi zakon koji to područje definira.

Ovim bi se zakonom zabranila vožnja bicikla izvan ceste i uređenih staza, odnosno biciklom se primjerice ne biste mogli voziti po šumi ili planinskim predjelima osim po biciklističkim stazama.

No, da apsurd bude veći, staze se ne mogu graditi jer Nacrt zakona o šumama to uopće ne predviđa, a ne postoji nikakav drugi zakon koji to područje definira.

Podsjećamo, BiH se po izboru magazina National Geographic našla na popisu deset najboljih destinacija u svijetu za avanture u ovoj godini.

Da je BiH opravdano upisana velikim slovima na svjetskoj turističkoj karti, svjedoči i podsjećanje magazina National Geographic, koji se osvrće na rezultate Lonely Planeta, kompanije koja objavljuje najpoznatije vodiče, a koja je 2009. godine BiH proglasila državom koja ima potencijal da postane najbolje mjesto za avanture u istočnom dijelu Europe.

Osim što je BiH proglašena najboljom destinacijom za planinski biciklizam, u ovom izboru magazina National Geographic našle su se i države koje predstavljaju magnet za ljubitelje raftinga, planinarenja, skijanja i ostalih adrenalinskih sportova.

BiH se tako po izboru ovoga časopisa našla na prvom mjestu za rafting.

Federalno ministarstvo, koje zabranjuje biciklizam na neoznačenim stazama, a koje se ne mogu graditi, pohvalilo je preporuku časopisa, a sada okreće ploču.

I z federalnog ministarstva okoliša i turizma naglasili su da svaka dobra preporuka, nagrada, priznanje, te zadovoljni gost koji se vraća, znače mnogo za bh. turizam, odnosno "vjetar u leđa da se i dalje trudimo, radimo i ulažemo u turistiku ponudu".

- I ovo prestižno priznanje uglednoga magazina National Geographic je dokaz da potencijala imamo, da su prepoznati od strane respektabilnog magazina i njegovih stručnjaka, te da uz prirodna bogatstva koja su zaista neupitna, i svakodnevni ustrajan rad, sigurno možemo doći do još boljih rezultata, kazali su u ovom ministarstvu, odakle dodaju da su brojni lokaliteti na Vlašiću, Igmanu, Vranici, Bjelašnici i Prenju idealni za planinski biciklizam.

No, čini se nama to ne treba!

bitno.ba

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17