Jedno jutro je sve promijenilo, dao sam otkaz i otišao na put

unepaluVeć skoro četiri mjeseca putujem Azijom. Moje putovanje je počelo 03.11.2012. nakon što sam odlučio napustiti sve što sam do tada imao u životu. Putujem bez plana i odgovor na pitanje koliko će ovo moje putovanje trajati, jednostavno nemam. 

Imao sam dobar posao u državnoj firmi, novi auto koji sam prodao i ukratko - super život. Jednog dana sam se probudio, spremajući se rano ujutro za posao pogledao sam se u ogledalo i rekao - riskiraj sve. Tako sam i nazvao svoje putovanje – Risk it ALL Black na tripu.

I evo me sada ovdje na sjeveru Tajlanda. Prošao sam skoro cijelu Indiju u dva mjeseca, bio sam i na Šri Lanci, planinario sam mjesec dana po Nepalu, popeo se na više od 4200 metara uz minimalnu planinarsku opremu po temperaturama nižim od minus 20, a sada se nalazim u Tajlandu nakon kojeg ću otići u Laos, Vijetnam, Kambodžu i Maleziju.

Nemam veliki budžet pa putujem na najjeftinije moguće načine. Često se koristim couch-surfingom, jedem na ulici pa čak i spavam u prirodi.

Na svom putovanju upoznajem mnogo različitih ljudi, što lokalaca, što putnika poput mene, ali me najviše veseli odlaziti u područja gdje nema turista. Tako sam na putu proveo mnogo trenutaka spavajući upravo kod ljudi koje sam sretao na cesti i jednostavno ih pitao da li mogu kod njih prenoćiti. Već 10 godina mi je hobi fotografija, a sada mi je ta strast uz pisanje članaka na blogu postala posao. To je i svrha mog putovanja bez koje bi vjerojatno poludio jer, vjerujte mi, nije lako biti tako dugo sam bez ikoga poznatog. 

Najviše pamtim dok sam putujući autobusom iz Indije u Nepal upoznao jednu siromašnu obitelj koja me pozvala kod sebe na sjever Nepala. S njima sam proveo nezaboravnih sedam dana u malenoj kolibici u planinama. Temperature su se noću spuštale ispod ništice, prao sam se u obližnjem potoku, bio sam čak i jako bolestan nakon što sam popio jakovo mlijeko, ali nikad nisam bio toliko sretan kao tih dana.

Sada posjedujem samo jedan veliki ruksak i fotografsku opremu. Shvatio sam da sam sretniji s malo stvari i mogu reći da mi ništa više ne fali!

24sata.hr

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17