Destinacije za one koji obožavaju pješačenje

zapjesakeOve destinacije namijenjene su ozbiljnim šetačima. Svaka od njih zahtijeva pluća u odličnom stanju, stabilne noge i dobru pripremu. Međutim, ako se odlučite za jednu od njih, bit ćete nagrađeni iskustvom koje ćete pamtiti cijeli život.

Na stranici lonelyplanet.com naveli su neke od najpoznatijih i najzanimljivijih staza za putnike koji vole pješačenje, pa tko voli, nek' izvoli:

GR20, Francuska
Ovo zahtjeva 15 dana pješačenja po Korzici, a na pješačenju ćete naići na raznoliki krajolik. Ima šuma, vjetrometina, glacijalnih jezera, makija, snijegom prekrivenih vrhova, ravnica. Ali imajte na umu da ovaj pothvat nije lak, put je kamenit, a često i strm, uključuje slabe mostove i skliske stijene, no, sve je to dio zabave, zar ne?

Staza Inka, Peru
Ova drevna staza duga je 33 kilometra. Tisuće ljudi iz čitavog svijeta godišnje prođe ovom stazom koja vodi iz Svete doline do Svetog grada Inka - Machu Picchua. Sveti grad Inka smješten je na najvišem dijelu istočnih Andi u Peruu, ili točnije na istočnim padinama planinskog lanca iznad doline rijeke Urubamba, na visini od 2.350 metara nadmorske visine. Ovo je najpoznatija staza Južne Amerike.

Zemlja Dogona, Mali
Dogoni su narod koji živi na centralnom platou države Mali, južno od rijeke Niger. Ono po čemu su poznati su njihove maske, drvene skulpture, arhitektura. Zemlja Dogona jedna od glavnih turističkih atrakcija države Mali. Ako krenete u obilazak pješačenjem to može potrajati od dva do deset dana.

Everest Base Camp, Nepal
Tri tjedna su potrebna da se dođe do visine 5,545 metara na Kala Pattar. A ova je staza vrlo popularna kod svih onih koji žele reći - Bio sam na najvišoj planini na svijetu. Ovom stazom je teško proći i ne treba se zavaravati, potrebno se pripremiti. Očekuju vas spektakularni prizori, to da.

Himalaja, Indija
Indijska strana najvećeg planinskog masiva privlači mnoge putnike. Ako je izolacija ono što tražite, Himachal Pradesh je za vas. Ako želite planinariti intenzivnije, onda je za vas staza Spiti- Ladakh, pješačenje traje oko 24 dana. Ova iznimno zahtjevna staza slijedi drevne trgovačke rute.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17