Trčanjem 30 km tjedno do zdravlja

trcanjenewLjudi koji trče tridesetak kilometara tjedno umjerenom brzinom živjet će duže od onih koji su koncentrirani na što veću brzinu. Američki koledž za sportsku medicinu sproveo je istraživanje među ljudima koji redovito džogiraju.

Ispostavilo se da je najdjelotvornije, i na dužinu života najutjecajnije, trčati tjedno po trideset kilometara brzinom od desetak minuta po kilometru.

"Početnih pola sata do četrdeset minuta trčanja najvažnije je za zdravlje, prvenstveno za kardiovaskularne probleme. Poslije toga trčanjem samo sagorijevate kalorije i održavate formu", objašnjava za 'Men’s journal' jedan od autora studije, dr. Carl Lavi, kardio specijalista u Ochsner medicinskom centru u New Orleansu.

On dodaje da trčanje van ovih granica može biti čak loše po zdravlje, jer izaziva negativne promjene na srcu. Međutim, Lavi upozorava da to ne znači da trebate odustati od trčanja. Oni koji trče, bilo 5 bilo 50 kilometara tjedno i dalje imaju skoro dvadeset posto manje šanse da umru mladi, pokazala je studija.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17