Pet savjeta za zdravije ljeto

5savjeta.jpg

Želite li jače i zdravije kosti, dobro raspoloženje, bolji ten i snažnije mišiće, uživajte u prednostima koje nose ljetni mjeseci i kao nikad prije unaprijedite svoje šanse da jesen dočekate snažni i radosni. Dr. Mehmet Oz, kardiolog i jedan od najpoznatijih američkih stručnjaka za zdravlje, nudi pet savjeta za poboljšanje zdravlja tijekom ljetnih mjeseci.

1. Uživajte na suncu

Melanom se ne dobiva zbog izlaganja sunčevim zrakama, nego samo zbog opeklina. Dakle, pazite da ne izgorite, ali svakodnevno se izlažite sunčevim zrakama. Time ćete dobiti potrebne količine vitamina D i niz drugih hranjivih tvari koje je nemoguće dobiti putem bilo kakve tablete, a popravit će vam se i raspoloženje. Protiv bora se borite kremama, ali tijelo, noge i ruke treba barem 15 minuta dnevno izložiti sunčevim zrakama bez zaštitne kreme. Uživajte, ali pazite da to ne bude u vrijeme najjačeg zračenja od 12 do 16 sati.

2. Hodajte

Ljeto je idealno vrijeme za hodanje. A hodanje je jedinstvena aktivnost koja održava dobro zdravlje i produžava život. Ljeto je, zato izađite van i pronađite neki izgovor da barem pola sata šećete na svježem zraku. Ne morate vježbati, samo šetajte i budite slobodni.

3. Pazite na zdravstvenu ispravnost hrane

Pazite na rok valjanosti, pazite i na hranu koja je duže u hladnjaku, a voće i povrće dobro perite. Kupujte lokalne proizvode, svježiji su, bogatiji hranjivim tvarima i obično jeftiniji.

4. Ne jedite zagoreno

Ako pečete roštilj, pazite da riba, meso ili povrće ne zagore. Prilikom pečenja dolazi do stvaranja kancerogenih tvari – ne jedite komadiće koji nalikuju ugljenu. Meso uvijek marinirajte prije pečenja, tako se smanjuje količina štetnih sastojaka koji nastaju pečenjem.

5. Ljeto je – uživajte u ljubavi

Srce mora imati razlog zbog kojeg će nastaviti kucati. Ljeto nije vrijeme za zanemarivanje ljubavi, pronađite zato ono što volite i posvetite se tome. Prije svega se posvetite onima koje volite, organizirajte aktivnosti koje ćete raditi zajedno, nešto novo, nešto što će vas iznova povezati i učiniti odnos koji imate jačim. Ovo se ne odnosi samo na romantične veze, nego i na obiteljske i prijateljske odnose.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17