BG FIT - VJETAR U LEĐA!

Book BG FIT6001Budi jedno sa svojim biciklom- vozi brže, duže i komfornije!
Bicikli se prave u svega nekoliko veličina, a od miliona ljudi ne možemo pronaći niti jedan par sa identičnim tjelesnim karakteristikama! Kako onda svima od njih pronaći idealan bicikl?

Odgovor na ovo pitanje daje Body Geometry Fit. Uz pomoć posebnih tehnika i procedura, zatim uz pomoć kompleta specijalnog alata i opreme, BG FIT optimalno sjedinjuje čovjeka i bicikl. Čitav proces se sastoji od 4 faze:
-    PRE FIT INTERVIEW
Sastoji se od detaljnog razgovora s sportašem gdje se nastoji razumjeti način kako koristiti svoj bicikl, koliko ambiciozno želi razvoj kao biciklist, i šta tačno očekuje od BG FIT-a. Istorija ozlijeđivanja (lomovi, istegnuća, frakture) je izuzetno važna jer omogućava uvid u pitanja koja imaju direktan uticaj na njegove  performanse. 
Preporučeno trajanje: 15 minuta 
-    PRE FIT PROCJENA
BG FIT tehničar izvodi procjenu fizičih karakteristika u 20 koraka. Svrha ove procjene je da pruži detaljan uvid u fizičku strukturu sportaša, elastičnost i raspon kretnji , eventualne asimetričnosti koje u pravilu stvaraju probleme u vožnji bicikla ili čak ozlijede.
Preporučeno trajanje: 25 - 35 minuta
-    BG FIT
Prilagođavanje bicikla i cipela sa ciljem sjedinjavanja bicikla sa vozačem. U koracima 1-8 podešava se položaj vozača u X/Y ravni. Ovo uključuje podešavanje sjedišta i klitova pedala, položaj i rotaciju upravljača i nosača upravljača. Dalje, koraci 9-15 učvršćuju položaj i oslonce stopala i gležnja, neutrališu nejednakosti dužine nogu, stvaraju optimalno kretanje koljena i biomehanike gledano u Z ravni. BG FIT tehničar također može predložiti i ugradnju komponenti sa drugačijim gabaritima u odnosu na postojeće, kao što su: sjedište, lula, upravljač, ulošci za cipele itd.
Preporučeno trajanje: 75 minuta
-    NAKNADNO PRAĆENJE
Nakon završenog BG FIT-a, vozaču se daje prilika da se vrati nakon 2-4 sedmice kada se vrši finalno ocjenjivanje pozicije koja je napravljena. Možete očekivati i telefonski poziv ili e-mail u roku od prvih sedam dana nakon urađenog FIT-a u cilju provjere koliko je bicilkist zadovoljan i koliko se prilagodio novom položaju na biciklu. 
Preporučeno trajanje: 15 - 45 minuta

Za koga je namjenjen BG FIT? Pored vrhunskih sportista i takmičara, takođe i naprednim rekreativcima koji žele najudobniji i najefikasniji položaj na biciklu uz smanjenu mogućnost povreda ili negativnih efekata uzrokovanih nepravilnim položajem.
BG FIT-a opisan gore podrazumjeva vršenje kompletne procedure koja često traje i 3-4 sata a to se dakako plaća. Međutim, pored ovoga možemo raditi i potpuno besplatni djelimični ili Basic BG FIT. Tu ćemo Vam dati korisne podatke o: potrebnoj veličini sjedišta, savjetovati visinu sjedišta ili veličinu rama, pomoći u odabiru odgovarajućeg upravljača ili lule... Dug je spisak načina na koji možemo pomoći da budete „jedno sa svojim biciklom“ a koristeći znanja, opremu i tehnike iz BG FIT programa. To daje posebnu težinu ovome, jer praktički imamo direktnu korist za široki krug biciklista.

Shvatamo Vašu sumnju u opravdanost i efikasnost ovoga. Međutim rezultati govore sve: samo u 2011. godini Specialized vozači su postigli više od 600 pobjeda u svim rangovima takmičenja u svijetu! Svi su morali proći ovaj proces kod zaduživanja svojih Specialized bicikala. Samo u USA više stotina hiljada biciklista je platilo za BG FIT uključujući i puno onih koji čak i ne voze Specialized bicikle. Neki BG FIT tehničari su toliko uspješni u svom poslu da su se potpuno posvetili tome, dakle zatvorili su svoje prodavnice bicikala, a za fitovanje kod njih morate čekati termin sedmicama. I pored enormno visokih cijena njihovih usluga.

Od sada, BG FIT kao i Basic BG FIT je dostupan i kod nas.

Korisni linkovi:
BG FIT stranica: http://www.specialized.com/us/en/bc/SBCGlobalPages.jsp?pageName=BGFIT
Youtube kratki film o BG FIT-u: http://www.youtube.com/watch?v=ELnHNNg4sGM&;;feature=player_embedded
BG FIT micro site: http://www.specialized.com/bc/microsite/bodygeometry/main.html

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17