Na biciklu unutar pet mjeseci prošao 25 zemalja: Hrvatska je obala fantastična, svaki je komentar suvišan

seanconway-25072012-twitterSEAN CONWAY proveo je posljednjih pet mjeseci putujući svijetom na biciklu noseći repliku  Olimpijske baklje i slikajući se pokraj brojnih svjetskih znamenitosti.

Ovaj je 31-godišnjak iz Londona prošao gotovo 26.000 kilometara kroz 25 zemalja na šest kontinenata, a unatoč tome što je doživio nesreću nakon četvrtine puta, kad ga je udario kamion u Arkansasu, pri čemu je zadobio značajne ozljede (napuknuće kralješka, potres mozga, polomljene ligamente, uganute gležnjeve), uspio se proteklog tjedna vratiti u London i završiti misiju.

"Ovo je bilo najteže što sam ikad napravio. Vozio sam kroz pustinje i ponekad mi je trebalo 200 km da dospijem do mjesta na kojem se mogu opskrbiti tekućinom", izjavio je Conway koji je na put oko svijeta krenuo kako bi oborio svjetski rekord, ali neočekivana nesreća nakon koje je morao obustaviti svoje putovanje na 25 dana, onemogućila ga je u tom naumu, prenosi Daily Mail.

Na putovanju je prošao i kroz Hrvatsku pri čemu je na Twitteru objavio dvije fotografije. Prvu je prokomentirao: "Biciklirao sam i na gorim područjima. Hrvatska je obala fantastična čak i unatoč brdovitim predjelima", a drugu: "Hrvatska, svaki je komentar suvišan".

S Kosova je objavio fotografiju prometnog znaka uz komentar: "Samo na Kosovu možete naići na prometne znakove za tenkove".

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17