Poziv za izlet u Bijelu

armin zagorcic - mostarska bijela 3Planinarsko-smučarsko društvo „Prenj“ iz Mostara i Gorska služba spašavanja Stanica Mostar obavještavaju građane i polaznike 38. Planinarske škole da je izlet u Bijelu, predviđen za nedjelju 02.06.2013. godine, otkazan zbog loših vremenskih uvjeta i bit će organiziran iduću nedjelju 09.06.2013. godine.

Staza Bijela most – Bijela pećina smještena je u području planine Prenj. Do staze se stiže vozeći se putem M - 17 oko 20 km iz Mostara prema Sarajevu. Težina ovog uspona je srednje laka, a staza vodi kroz kanjon rijeke Bijele i penje se do samoga vrela smještenog unutar prelijepe pećine Bijela. Otvori u vrhu pećine propuštaju sunčevu svjetlost stvarajući nevjerojatan prizor prirodne ljepote. Kroz pećinu protiče voda čija se razina znatno mijenja ovisno o godišnjem dobu. Na kraju pećine nalazi se atraktivan vodopad rijeke Bijela, a sama pećina je dovoljno široka da se kroz nju može proći čak i s ruksakom.

Inače, Mostarska Bijela je pritoka Neretve čiji je izvor smješten u višim planinskim predjelima. Divlja ljepota prirode i nezahtjevan uspon čine ovu stazu posebno atraktivnom za izletnike.

Tekst piše: Slađana Bem

Fotografije: Armin Zagorčić

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17