NOVO IZ NORCA ZA 2012.

1066Tek (ili već?) su dvije trećine 2011. iza nas i vrijeme je da počnemo razmišljati o 2012. Modeli za 2011. još su uvijek atraktivni i dostupni, ali u slijedećim će mjesecima modeli za 2012. krenuti put lokalnih prodavatelja. Za slijedeću je godinu Norco pripremio nekoliko novih modela u brdskom i cestovnom programu, koji predstavljaju značajan napredak u odnosu na ranije modele.

Od cestovnih do cross, od XC do DH, Norco nudi 12 novih modela za 2012. Bacit ćemo oko na brdsku ponudu.

 

Pregled počinjemo s novom 29kom u košu. Sa 100 milimetara hoda i stazom inspiriranom geometrijom, Revolver je odlična, svestrana XC 29ka. Poput svog starijeg brata Shinobija, Revolver ima konusni headtube, Syntace X-12 osovinski sustav, A.R.T. ovjes, hollo-form klackalicu, post-mount kočnicu i Norco Reach-Around dizajn seat-staysa. To sve zajedno rezultira laganim, krutim i trkaćim trail bajkom dizajniranim za gaženje. Revolver će za 2012. biti dostupan u 3 cjenovna ranga.

 

Predstavljen ovoga proljeća na Sea Otteru, Norco Sight je također novi model za 2012. Sa 140 milimetara hoda, Sight će zamijeniti Fluida u Norcovom programu. Ključne tehnologije ugrađene u Sighta uključuju konusni head-tube, Syntace X-12 osovinski sustav, A.R.T. ovjes, hollo-form klackalicu, post-mount kočnice i prednji mjenjač montiran na chain-stay. Ove značajke zajedno s podešenom geometrijom čine ovaj bajk brzim u zavojima, glatkim na usponima i odličnim izborom za gotovu svaku vrstu staza. Sight 2012 je dostupan u 4 verzije za dečke i 2 verzije za cure.

 

Najveća promjena za 2012. je potpuno nova pila za downhill. Zove se Aurum i zamjenjuje Team DH. Suradnja s Benom Reidom i Danom Stanbridgeom iz Dirt Norco Race Teama predstavlja potpuni redizajn za 2012. s potpuno novom filozofijom dizajna za utrke.

 

Vanjštinu Auruma odlikuje pažnja za detaljima. Glatke linije, integrirani odbojnici vilice, integrirani stezač cijevi sjedala i nebrojene druge značajke čine Aurum “najčišćim”, najfunkcionalnijim DH bajkom kojeg je Norco ikad proizveo.
Nakon pogleda na detalje, na red dolaze prave stvari. Aurum odlikuje jedinstveni sustav veličina nazvan Gravity Tune. To je sustav gdje je efektivna duljina chain-staya varijabilna ovisno o veličine rame i odgovarajućeg vozača. Promjenom pozicije BB-a u Norcu su uspjeli održati konzistentnim odnos naprijed-sredina, otraga-sredina na svim veličinama bicikla. Upravo ta konzistencija uvelike unaprijeđuje distribuciju težine vozača između oba kotača što omogućava konzistentno ugađanje suspenzije na svim veličinama rame. Gravity Tune je novitet za 2012. i jedinstven za Norco Aurum.

Norco u 2012. čini veliki korak naprijed. S novim brdskim i cestovnim modelima u paleti za 2012. postaje raznovrsniji i nudi više pogodnosti jedinstvenog dizajna nego ikada prije.

 

piše DROPBIKE.com

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17