Održan Hercegovina Clasic 2014

Clasik1Stefan Stefanović iz Biciklističkog kluba Borac iz Čačka pobjednik je Prve međunarodne biciklističke cestovne utrke "Hercegovina Classic 2014" koja se u dužini od 164 kilometra vozila na području Hercegovine. 

Stefanović je spomenutu dionicu prešao za 4 sati, 14 minuta i 50 sekundi, ostavivši iz sebe klupskog kolegu Gorana Antonijevića za skoro devet minuta. Treći je ciljem prošao Josip Čerkez iz Biciklističkog kluba Mostar s istim zaostatkom kao i drugoplasirani. 

Kod žena je najbrža bila Maja Perinović iz Biciklističkog kluba Zadar, drugo mjesto osvojila je Lejla Tanovićć iz BK Puls, a treće Claudia Carceroni, supruga francuskog veleposlanika u BiH Rollanda Gillesa, koji je također sudjelovao u utrci i osvojio drugo mjesto u kategoriji Masters B. 

Prvoplasirani na utrci, osim pokala i odličja, dobili su vrijedne novčane nagrade u ukupnom u iznosu od 1500 eura. Na utrci je sudjelovalo oko 100 biciklista iz šest zemalja, a organizirali su je Biciklistički klub Mostar, Udruga za promociju biciklizma Hercegovina Bike, te Biciklistički savez BiH. "Izuzetno smo ponosni što smo organizirali ovaj događaj. Organizacija je bila vrlo zahtjevna i uključivala je oko 200 osoba.. Ponosni smo što je ova regija od od danas ucrtana i na cestovnoj biciklističkoj karti Europe“, kazao je predsjednik BK Mostara Toni Zorić, koji je zahvalilo svim tvrtkama i institucijama koje su prepoznale značaj ovog događaja.Utrka kroz Hercegovinu bodovala se i za Premijer ligu i u njoj su sudjelovati licencirani biciklisti. S obzirom na više biciklističkih kategorija, utrka je imala četiri cilja i to u Posušju, Grudama, Čapljini i Mostaru. U sklopu utrke bio je upriličen prigodni program i to mini sajam bicikla i biciklističke opreme, kao i glazbeno-plesni program ispred Tržnog centra Mepas Mall. 

Prije samom početka utrke upriličena je minuta šutnje za sve stradale u poplavama koje su pogodile BiH i susjedne zemlje. 

Izvor FENA

Foto: Ciklocentar Sarajevo

clasik

Clasik3

 

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17