PREDSTAVLJAMO: Daleka Australija i njezine ljepote

0austr

Iako je u Bosni i Hercegovini kao i susjednim zemljama alarmantno stanje uzrokovano višednevnim padavinama, mi smo odlučili „skoknuti“ malo do Australije, ne bi li smo zanimljivim činjenicama i fotografijama barem malo uljepšali ovu proljetnu monotoniju.

Australija je država koja zauzima cjelokupnu kontinentsku masu istoimenog kontinetna koji je svojom površinom smješten na južnoj Zemljinoj polultki.
Budući da je Australija zemlja-kontinent, sa svih strana je okružena morima i oceanima te obiluje brojnim prirodnim ljepotama.

1austrl

Uz popularnu Opera House smještenu u Sydneyu, oni koji se zapute u obilazak Australije, svakako bi trebali posjetiti i Uluru kameno brdo koje se nalazi u središtu Australije i predstavlja jedan od najvećih kamenih monolita na svijetu. Uluru ili poznata Ayer's Rock ima posebnu boju, a cijela stijena zbog svog kemijskog sastava mijenja nijanse.

2austrl

Svi „moreljupci“ svakako bi trebali zaplivati do Great Barrier Reef – najveći koraljni fenomen, koji se sastoji od oko 3000 manjih grebena i 900 otoka.

3austrl

Za one kojima su simbol Australije klokani, predlažemo posjet Nacionalnom parku Kakadu koji uz brojne vodopade i zadivljujuću prirodu obiluje zaštićenim zivotinjskim vrstama.

5austrl

Onima koji žele osjetiti gradske svakodnevice i upoznati kulturu, običaje i fascinantnu prirodu dalekog kontinenta, proporučujemo obilazak gradova: Melburna, Kanbera, Brizbejna, Darvina.

4austrl

Iako se čini neostvarivom i predalekom za turističke ture, možemo barem uživati u ljepoti koju prenose fotografije ili se nasmijati uz riječi Charles M. Schultza: "Ne brinite o mogućem smaku svijeta danas. U Australiji je već ionako sutra".

K.B.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17