Raspored prvog 3fok-a

3fok kresevoNa prvi 3FOK ili Outdoor Foto&Film Festivala Kresevo prispio je veliki broj foto i video radova autora iz Bosne i Hercegovine i regije. U četvrtak, 1.8.2013. godine u 19 sati u Domu HKD "Napredak" bit će otvorena izložba fotografija takmičarskog i revijalnog dijela festivala. 

Projekcijama kratkih filmova takmičarskog dijela programa u open-air gledalištu na trgu u Kreševu sa početkom u 21 sat bit će i zvanično otvoren ovogodišnji 3FOK. Prve večeri svojim radovima predstavit će se svojim radovima Massimo Morati i Edin Durmo (BiH), Emir Balić i Gurda Besim (BiH), Extreme summit team (Srbija), pok. Edo Retelj i Andro Rivier (Hrvatska) i Filip Badurina (Hrvatska). Nakon projekcija kratkih filmova takmičarskog dijela uslijedit će "Filmska vecer sa Ilhanom i Jasminkom", osnosno projekcija filma autorskog dvojca Ilhana Dervovića i Jasminka Mulaomerovića "Bjelasnica" iz serijala "Bosanskohercegovačke planine" i "Duvanjsko polje, početak ili kraj jedne zemlje".
Drugog dana festivala, 2.8.2013. takmičarski dio festivala otvorit ce film "Planinarski put Bitovnja-Pogorelica-Vranica" autora Dalibora Sicanice (BiH), a u nastavku će slijediti filmovi Massima Moratija i Edina Durme (BiH), Udruženja Freestylera Srbije (Srbija), Mirsnesa Hasanpasića (BiH) Filipa Badurine (Hrvatska) i Andre Riviera i Ivana Šafradina (Hrvatska). U revijalnom dijelu gledatelji će u okviru "Filmske vešeri sa Stipom Božićem" uzivati u filmu "Antarktika" i družiti se sa jednim od najpoznatijih svjetskih alpinista i vrsnim snimateljem i autorom dokumentarnih filmova. Trećeg dana festivala, 3.8.2013. takmičarski dio festivala započet će kratkim filmom dvojaca Domagoj Lausic i Andro Rivirer (Hrvatska), te nastaviti filmovima Massima Moratija i Edina Durme (BiH), Extreme summit teama (Srbija), Udruženja freestylera Srbije (Srbija), Vladimira Banića (Srbija), Filipa Badurine (Hrvatska), Jasmina Hrnjice (BiH) i Admira Bajraktarevica (BiH). U revijalnom dijelu u okviru "Filmske veceri sa Dinnom Kasalom" publika ce imati priliku vidjeti dokumentarac "Tritonova prica" koji je jedan od najnagradjivanijih filmskih autora dokumentarnih i kratkih filmova posvetio reiserovom alpskom tritonu - reliktnom vodozemcu koji je prezivio ledeno doba i odrzao se do danas u Prokoskom jezeru na planini Vranici, ali mu prijeti opasnost izumiranja od zagadjivanja jezera i unistavanja svake vrste, od naše nebrige. Posljednjeg dana festivala, 4.8.2013., bit ce prikazan film koji ce biti nagradjen Velikom nagradom Kreseva. U revijalnom dijelu bit ce prikazan dokumentarni film - retrospektiva pokušaja i uspješnog prvog uspona na Mount Everest u povodu 60. godina osvajanja Mount Everesta, autora Stipe Božića. Dodjelom nagrada za najbolji film i najbolje fotografije po kategorijama bit će zatvoren 1. 3FOK. Za vrijeme trajanja festivala u maloj i velikoj sali Doma "Napretka" posjetitelji će od 19 do 21 sat moći pogledati fotografije koje su ušle u takmičarski krug festivala, te fotografije revijalnog dijela.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17