Vježba GSS-a Zenica

014Gorska služba spašavanja Stanica Mostar sudjelovala je kao gost vježbe koju je organizirala Gorska služba spašavanja Stanica Zenica. Vježba je održana u subotu, 25.05.2013. godine u Zenici, u suradnji sa službama Civilne zaštitite Općine Zenica, Vatrogasne postrojbe i Hitne pomoći.

Uključila je postavljanja sidrišta na vrhu zgrade, te je simuliran transport unesrećenog uz pomoć tirolske priječnice, kao i vertikalno spuštanje s unesrećenim s vrha zgrade Volksbanke, smještene na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici. Cilj vježbe je bio izvršiti provjeru spremnosti Stanice i predstaviti rad Gorske službe spašavanja Stanice Zenica široj javnosti. Izvedena je uspješno, a pripadnici gorskih službi pokazali su visok stupanj spremnosti, dobru organizaciju i izvrstan timski rad.

Po okončanju vježbe, u prostorijama Gorske službe spašavanja Stanice Zenica, smještenim u Vatrogasnom domu u Zenici, ulica Velikog sudije Građeše 19, uručeno je devet diploma o završenom Zimskom tečaju za zvanje gorskog spašavatelja. Inače, Stanica Zenica ima trideset pripadnika, šest licenciranih spašavatelja, dva instruktora helikopterskog spašavanja, iskusan medicinski tim, a uskoro se očekuje polaganje ispita devet pripravnika za zvanje gorskog spašavatelja.

Ovom prigodom pripadnici Gorske službe spašavanja Stanice Mostar čestitaju kolegama u Zenici na uspješno izvedenoj vježbi, završenoj obuci, te se zahvaljuje na pozivu za sudjelovanje.

Tekst piše: Slađana Bem

Fotografije: GSS Stanice Zenica i Mostar

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17