SVI NA BJELAŠNICU!

jumpfreezeVeliki ledeni spektakl je sve bliže: u subotu 23. februara u Babinom Dolu na Bjelašnici u 17h počeće Red Bull Jump&Freeze 2013, takmičenje koje je sve samo ne obično. Zadatak takmičara je da osmisle što luđe i maštovitije snježno vozilo i kostime, spuste se niz snježnu stazu i skoče u ledeni bazen.

Ovaj je event na istoj lokaciji održan 2003 i 2004. godine, kada je privukao preko 20.000 gledalaca, a događaji sa takmičenja su se godinama prepričavali. Stoga ne čudi što i za ovogodišnji Red Bull Jump&Freeze vlada izuzetno veliko interesovanje. Pokazatelj toga je i veliki broj prijava za učešće, što je žiri stavilo pred nimalo lagan zadatak: da na osnovu skica koje su timovi poslali napravi selekciju najzanimljivijih kreacija, kostima i vozila koje ćete imati priliku da vidite na Bjelašnici. Na kraju je za učešće na takmičenju odabrano 40 timova, koji će pokušati da osvoje žiri i publiku.

Na prošlim smo eventima mogli gledati Batmane, spermatozoide, Zagore... u letećim kadama, na buradima, u kanuima, avionima i raznim drugim (ne)identifikovanim snježnim vozilima. Ne sumnjamo da će takmičari i ove godine uspjeti da oduševe svojom maštom.

Sve ovo obećava odličnu zabavu tokom takmičenja, no postoji još razloga za dolazak: odmah nakon proglašenja pobjednika sve gledaoce očekuje veliki open air party na kojem će ih zabavljati dobro poznati dvojac Diskobajagi. Pored ove zabave na otvorenom, organizovani su i brojni drugi after partyji u zatvorenim prostorima.

Kroz event će nas voditi voditeljski tandem Mario Drmač i Zoran Ćatić, a u žiriju će sjediti Brano Jakubović (iz Dubioze kolektiv), Almir Kurt Kugla i Elvis Škrijelj (kapiten pobjedničkog tima "Gori vatra" iz 2004. godine). Muzičku podršku takmičarima pružaće DJ Audio InFunktion.

Po svemu sudeći, itekako vrijedi otići na Bjelašnicu u subotu 23. februara. Da bi se tamo što lakše stiglo, Centrotransovi autobusi će voziti na relaciji Sarajevo-Bjelašnica-Sarajevo sa polascima ispred Zemaljskog muzeja u periodu od 14h do 15:30h i povratkom od 19:30h do 22:30h, uz cijenu povratne karte od 7 KM po osobi.

Za one koji će ići svojim automobilom: ukoliko dođe do prebukiranosti parkinga u Babinom Dolu, parkirati se može na obezbjeđenom Red Bull Jump&Freeze parkingu na raskrsnici Igman-Bjelašnica (kod policijske stanice). Od ove lokacije do Babinog Dola i nazad saobraćati će besplatni autobusi.

Partner projekta je ZOI'84, a prijatelji projekta su Relax Tours, RSG Radio, Antena Sarajevo, Sony, parfem Davidoff The Game, Pliva i Termalna Rivijera Ilidža.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17