Hrvati sve više idu na skijanje, a ove zime očekuje se rekord

ski-snowboards 03Broj rezervacija za sezonu skijanja 2012./13. već je iznad očekivanog, a Hrvati najčešće biraju popularna obiteljska odredišta Nassfeld, Schladming i Južni Tirol. Unatoč krizi i recesiji, Hrvati sve više odlaze na skijanje, sudeći prema analizi turističke grupe Falkensteiner Michaeler.

Tako bi sezona 2012./2013. prema dosadašnjim bookinzima mogla oboriti sve rekorde. Turističke agencije bilježe porast broja rezervacija u odnosu na prošlu godinu pa je tako za siječnju 2013. rezervirano 2000 noćenja dok je 2012. bilo 651. Skijanje u veljači 2013. rezerviralo je 400 ljudi, dok je lani to učinilo 47 njih, a u ožujku 200 u odnosu na 83-oje 2012. 

Lani su Falkensteiner hoteli zabilježili 2834 noćenja hrvatskih gostiju, a prema trenutnim rezervacijama očekuju da će taj broj biti nadmašen - izjavio je vlasnik FMTG-a Erich Falkensteiner. 

I dalje su najpopularnije destinacije Austrija i Italija, tj. skijališta Nassfeld, Schladming te Južni Tirol, a najpoželjniji datum je od 5.-12.1. u vrijeme školskih praznika. 

U prosjeku su Hrvati 5,3 dana na zimovanju, a najčešće se odlučuju za obiteljske hotele koji im pružaju potpunu uslugu. Mladi parovi i žene sve češće biraju hotele s wellness programom.

piše 24sata.hr

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17