KOPRIVNICA - HPD Bilo

Logo hpd bilo

Hrvatsko planinarsko društvo „BILO“ u 2008. godini je slavilo 80 godina svog djelovanja u Koprivnici. Društvo je osnovano 8. ožujka 1928. g. i od tada, uz manje prekide, djeluje sve do danas okupljajući mnoge ugledne građane ovog grada, te pronoseći planinarski duh diljem Hrvatske, ali i svijeta. Najduže je predsjednik (1975-1998) bio dr. Milivoj Kovačić.

Društvo je imalo kuću, zatim sklonište na Pesku, organiziralo Susrete na Bilogori (1980-83), stotinjak izložba i isto toliko predavanja po školama, poduzećima i na Radio Koprivnica, trasiralo je Koprivnički planinarski put, obilježilo najviši vrh na Bilogori (Stankov vrh), objavilo 7 brojeva časopisa Planinar i 44 broja časopisa Bilogorski planinar. Od 1975. ima u gradu društvene prostorije. Po broju mladih članova bilo je dugo vremena prvo u Hrvatskoj.

Godine 1976. društvo je trasiralo i svečano otvorilo Koprivnički planinarski put koji kontinuirano održava te njime vodi planinare i grupe iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije. Do sada ga je obišlo više od 10.000 planinara. U 2006. godine obilježilo je njegovu 30 obljetnicu aktivnostima obilaska te na prigodnoj Planinarskoj kestenijadi. Društvo je izdalo 6. izdanja Dnevnika KPP u prosječnoj nakladi od 1.000 komada te 3.124 prigodnih značaka. U 2005. godini obnovljena je planinarska staza od Podravske Subotice do Kalnika.

Od 2000. godine Društvo kontinuirano povećava broj članova seniora te trenutno okuplja ukupno 397 članova, uključujući i mladež organiziranu u sekcijama Osnovnih škola Sokolovac i Rasinja. Organizira brojne i kvalitetne planinarske izlete po cijeloj Hrvatskoj i Sloveniji te aktivno sudjeluje u akcijama i pohodima ostalih planinarskih društava i Hrvatskog planinarskog saveza. Također provodi kvalitetne programe edukacije u sekcijama osnovnih škola i redovito organizira izlete posebno prilagođene mladeži.

Već 10 godina organizira i Planinarsku kestenijadu na Bilogori, koju rado posjećuju planinari iz cijele Hrvatske, kao i građanstvo Koprivnice i okolice, a upisana je u kalendar akcija HPS-a te u Koprivnički vodič Turističke zajednice. Također održavamo planinarsku kuću „Rudi Jurić“ (Planinarska kuća Rudi Jurić) koja je otvorena svake prve nedjelje u mjesecu gdje se članstvo aktivno okuplja na akcijama uređenja, edukacije i planinarskog druženja.

Članstvo se svakog četvrtka okuplja na planinarskom sastanku u Društvenoj prostoriji. Organiziraju se planinarske izložbe te predavanja o usponima koprivničkih planinara na najviše planine Afrike i Južne Amerike. Društvo već nekoliko godina sudjeluje na raznim aktivnostima povodom Europskog tjedna kretanja u Koprivnici te ostvaruje suradnju s drugim udrugama kao što su Ekološko društvo, Udruga osoba sa tjelesnim oštećenjim „Bolje sutra“ i dr., kao i s drugim planinarskim društvima.

 Kontakt

Hrvatsko planinarsko društvo „Bilo“

Adresa za poštu: p.p. 45, 48000 KOPRIVNICA
Prostorija: Augusta Šenoe 1 (podrum), KOPRIVNICA

Predsjednik: Ivica Kušek 048 625 347 ili 091 25 10 571
Dopredsjednik: Renato Rac 098 643 542 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tajnica: Ana Bajzek 098 185 8082 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.



Blagajnica: Jadranka Čiček

Sekcija za izlete, pročelnik:
Renato Rac 098 643 542 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Sekcija za visokogorsko planinarenje, pročelnik:
Mladen Pandurić 0043 664 50 777 07 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17