Jahorina - Uskoro izbor dobavljača za šestosed Skočine

DSC 2212Zimski centar Jahorina iz godine u godinu sve više radi na modernizaciji, zašto je prvenstveno zaslužno rukovodstvo Olimpijskog centra Jahorina, koje je nedavno u cilju osavremenjavanja i praćenja svetskih trendova raspisalo javni poziv za izgradnju šestosed žičare na Skočinama sa garažom.

Otvaranje ponuda će se obaviti 27. februara 2012, a ugovor će biti dodijeljen dobavljaču koji je dostavio najbolje ocenjenu prihvatljivu ponudu.


Zorica Stojanović, stručni saradnik za marketing, prodaju i odnose sa javnošću za ekapija.ba je kazala kako je kapacitet žičare 2.000 putnika na čas sa mogućnošću povećanja kapaciteta na 2.400 putnika na čas po principu ključ u ruke.

"Izgradnja šestosjed žičare sa garažom će početi početkom građevinske sezone, a u okviru projekta Skočine I uradit će se demontaža postojeće dvosjede žičare (demontaža: polazne i izlazne stanice, stubova, korpi, čelične sajle) sa prevozom do mjesta skladištenja sa istovarom (koje se nalazi na Jahorini 1.500 metara od izlazne stanice), na način da se ista može montirati i pustiti u funkciju na drugoj trasi i rušenje postojećih betonskih temelja dubine do 50 cm ispod nivoa tla na dijelu ski staza sa odvozom na deponiju koja se nalazi na Jahorini", pojašnjava Stojanović.

Što se tiče garaže ona će biti čelične konstrukcije sa protivpožarnim panelima (krovni i zidni).


ekapija.ba

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17