Stiže nam proljeće

proljeceNakon polarnih hladnoća, u Bosni i Hercegovini stiže pravo proljeće. Prema riječima Željka Majstorovića iz Federalnog meteorološkog zavoda, već ovaj vikend u Hercegovini se očekuju temperature i do 20 stupnjeva. Nešto niže temperature bit će u Bosni.
- Temperature će svakim danom biti više, ali one noćne će još uvijek ostati prilično niske pa građanima i vozačima savjetujem da budu oprezni zbog poledice, preporučuje Majstorović.

Do kraja veljače
Ovakvo vrijeme će se zadržati do kraja veljače. Majstorović napominje da su ovakve pojave sasvim uobičajene, ali i kako ne umanjuju neugodan osjećaj koji će možda neki imati zbog toga. Naime, zatopljenje će biti vrlo nepovoljno za meteoropate.
U ljudi osjetljivih na vrijeme javit će se razdražljivost, glavobolja i umor. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane. Dobra vijest jest da lagani porast temperature ne predstavlja opasnost od naglog topljenja snijega, čega su se svi pribojavali, posebno oni koji žive u područjima poznatima po poplavama.

- Mogu slobodno kazati kako nema opasnosti, jer ovakvi uvjeti pogoduju laganom topljenju snijega. Naime, na planinama, gdje je i najveća količina snijega, temperature se neće previše podizati pa se ne očekuje topljenje, kazao je Majstorović.

Pazite na ledenice!

U cijeloj zemlji stanje nastalo uslijed velikog snijega polako se normalizira tako da svakim danom ima sve manje problema. Građani se uglavnom bore s čišćenjem nogostupa, prostora oko stambenih i poslovnih objekata.
Unatoč smirivanju situacije, nastavljena je puna koordinacija nositelja sustava zaštite i spašavanja, kao i drugih aktivnosti na ublažavanju posljedica trenutačne situacije uzrokovane velikim snježnim padavinama i niskim temperaturama.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17