Zimske radosti mogu se vrlo brzo pretvoriti u opasnosti

zimske-radosti-mogu-se-vrlo-brzo-pretvoriti.jpgSnježne radosti skrivaju i mnoge zamke, a roditelji trebaju biti itekako svjesnosti opasnosti koje vrebaju njihovu djecu u zimskoj idili. Obična šetnja može se pretvoriti u pravu katastrofu jer je i mali pad na smrznutim ulicama opasan te može imati posljedice poput potresa mozga, ozljede kralježnice ili lomova ruke i noge.

Zbog sanjkanja je u posljednjih 10 godina u bolnicama SAD-a završilo 230.000 djece pa je i kod te bezazlene aktivnosti potreban oprez te roditeljski nadzor.


Ledene sige
Viseće sige vrlo su opasne jer su teške i oštre, a padnu li s velike visine mogu prouzročiti ozbiljne ogrebotine, modrice i natučenja. Pokušajte hodati dalje od krovnih žlijebova, znakova na ulici i drveća.

Hipotermija i smrzotine
Dugo izlaganje niskim temperaturama može prouzročiti pothlađenost organizma zbog čega bi roditelji trebali prilagoditi odjeću i opremu prije izlaska iz kuće te razmisliti o aktivnostima kojom će se djeca baviti.

Izloženost suncu
Izloženost suncu u zimskom periodu često se zaboravlja, a može biti opasnije nego ljetna. Razina UV zračenja raste s nadmorskom visinom, a i refleksija zraka od snijega je četverostruko veća nego od mora. Zato se potrebno zaštititi kremom s UV faktorom, a na snijegu nositi naočale jer refleksija od snijega štetno djeluje na vid.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17