Izleti odmaraju roditelje te potiču dječju kreativnost

izleti-odmaraju.jpgPriroda inspirira kreativnost u djece jer traži korištenje svih osjetila. U prirodi dijete pronalazi slobodu, maštovitost i privatnost, kaže Richard Louv, autor knjige o vezi prirode i obitelji.

- Djeca trebaju prirodu za mentalni i fizički razvoj. Nedostatak prirode u dječjim životima može prouzročiti depresiju, pretilost i stres. Zaboravite ulicu ili parkove, šuma i livada najbolje su dječje igralište objašnjava Louv.I kratki izleti idealan su bijeg od gužve i stresa, a brojna istraživanja su pokazala da zbližavaju obitelj i prijatelje. Druženje u prirodi daleko od računala i igrica te zajedničko upoznavanje životinjskog i biljnog svijeta stvorit će uspomene koje će se pamtiti cijeli život. Tim spojem užitka, odmora i brige za prirodu osiguravate svojoj djeci odrastanje s osjećajem odgovornosti prema prirodi, životinjama, ali i drugim ljudima.

PRIRODA STVARA DJEČJI KARAKTER
Obitelj koja ide na ekoturističke izlete, osim ugodnog druženja, stvara lijepe uspomene te uči djecu kako se povezati s prirodom. Odgovornost koju djeca tako stječu pratit će ih cijeli život u odnosu prema prirodi, ali i drugim ljudima, tvrde psiholozi.

ŽUMBERAK I SAMOBORSKO GORJE
Velika raznolikost koja odlikuje ovaj park prirode čini ga idealnim za sve vrste aktivnosti. Kraj je pogodan za planinarenje, ribolov, razgledanja, obiteljske šetnje i vožnje biciklima. Posjet ekoselima pružit će djeci potreban odmor i opuštanje.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17