Hrvatska turistima nudi i planine

i_planine.jpgOsim mora, Hrvatska turistima može ponuditi i planine. Kako piše internetski portal Earthtimes.org, hrvatske planine vrijedi posjetiti. Hrvatska je zemlja koja svojim gostima nudi uživanje u moru i lijepoj obali, ali i šetnju planinama, piše internetski portal Earthtimes.org. Navodi da planinarenje nude lokalni turistički uredi koji organiziraju nezaboravno iskustvo za sve koji vole takav oblik odmora.

One u dobroj fizičkoj formi, piše portal, u planinarenju ne mogu omesti ni velike vrućine, čak ni kada je riječ o zahtjevnijim stazama. Ipak, kako navode, nezaboravno iskustvo planinarenja u Hrvatskoj najbolje je doživjeti u kasno proljeće ili ranu jesen, kada su temperature ugodnije.

Portal izdvaja vrh Sveti Ilija iznad Orebića, Mosor, Sjeverni Velebit, Biokovo te Paklenicu. Opisujući staze navode i da planinarima prijete otrovne zmije, ali kao veći problem navode neprikladnu odjeću koju turisti znaju odjenuti kad nepripremljeni idu planinariti.

Portal piše i da se sve veći broj turista odlučuje za planinarenje u Hrvatskoj, što ih ne čudi jer je riječ o još neotkrivenim prirodnim ljepotama. Posebno ističu primjer Biokova koji s jedne strane nudi planine, zelenilo i rijetke biljke, a s druge modro more i prekrasnu obalu.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17