Ljetna rekreacija za cijelu obitelj

ljetna_rekreacija.jpgPrva asocijacija na ljeto vrući su, lijeni dani, odmaranje… pa opet odmaranje… No, stvarnost je drukčija i sastoji se u tome da većinu vremena nastojite uspješno balansirati obaveze odraslih i slobodno vrijeme djece. Ne dopustite da se djeca izgube u dosadi! Dakle, kako djecu aktivirati, a pritom se zajedno s njima i zabaviti, a možda ih usput nečemu korisnom i naučiti?

Prijedlozi ljetne rekreacije

Bicikli nikada ne izlaze iz mode, a mnogi su lukavci već odavno shvatili prednosti dvaju kotača. Ljeto je i prava prilika da naučite voziti one koji još ne znaju. Prvo samostalno balansiranje na biciklu ostat će djeci u sjećanju do kraja života!

Sredite bicikle i krenite u istraživanje grada u kojem živite. Glumite da ste turisti koji su se prvi put zatekli u vašem mjestu. Možda vam se čini da dobro poznajete "svoj teren", ali sigurno ima ulica, naselja i kvartova koje još niste istražili. Tko zna, mogli biste naići na kakav zgodan park ili igralište (i pritom upoznati nove prijatelje?).

Posjedujete li komadić zemlje ili malo veći balkon, to je dovoljno da se s djecom upustite u sadnju novih biljaka. Osim cvijeća, trenutno je "in" saditi aromatično bilje (kasnije ga možete upotrijebiti kao jedan od sastojaka Coolinarikinih recepata): peršin, vlasac, ružmarin, ljepuškaste čili-papričice, majčinu dušicu…

Informirajte se o besplatnim sportskim aktivnostima u vašem gradu. Neke škole i sportska društva organiziraju posebne ljetne škole (plivanja itd.) koje su često besplatne.

I obična hrana, kada je jedemo na izletu, može postati pravim gurmanskim užitkom! Pripremite kod kuće male snackove, sendviče, voće…, a djeci dajte dovoljno vremena da se "izjure" po otvorenom prostoru.

Operite zajedno vaš automobil. To je učenje odgovornosti o održavanju stvari na koristan, aktivan i zabavan način!

Kampiranje

Spakirajte šatore, opremu i nužne stvari i preko vikenda se uputite na kampiranje na moru!

Kako bi svi bili sigurni:

obavijestite pouzdane osobe o mjestu na kojem se nalazite i o planiranom vremenu koje tamo namjeravate provesti;

dobro se pripremite i osigurajte neophodne stvari;

podsjetite se osnova prve pomoći (naravno, pribor za prvu pomoć obavezno je ponijeti sa sobom!);

unaprijed prikupite informacije o kampiralištu (ponuda, cijene, uvjeti, obavijesti, pravila…).

Ne zaboravite da su i kućni ljubimci dio vaše obitelji te da i oni žele sudjelovati u obiteljskom druženju. Imate li psa, za dobru zabavu bit će dovoljna i jedna lopta (ili još bolje frizbi), velika livada i zdjelica svježe vode za sprječavanje dehidracije.

Ako ste na moru, picigin je izbor broj jedan! Igra se u plićaku s malom plastičnom lopticom. Nabavite djeci (a i sebi) plastične sandale i dobru zaštitu od sunca u obliku kreme ili pjene jer ova igra zna ponijeti…

Još ideja

Reketi za rekreativni badminton mogu se nabaviti na tržnicama i u većim trgovačkim centrima po vrlo pristupačnim cijenama.

Jedrenje zahtijeva više novaca, ali i dosta iskustva i znanja o osnovama upravljanja jedrilicom, o moru i vremenskim prilikama… Ipak, dopuste li vam mogućnosti, ovo je vrlo zabavan i edukativan način provođenja odmora u kojem se djeca uče timskome radu i suživotu u zajednici na ograničenom prostoru.

Stolni tenis igrajte pojedinačno ili u parovima.

Ples otvara emocije, razgibava tijelo, veseli dušu… I, ovaj put djeca biraju glazbu!

Ostali sportovi u kojima se s djecom možete okušati su: odbojka na pijesku, boćanje, mini-golf, plivanje, jahanje, daskanje…

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17