Što obavezno ponijeti u hostel

hostel.jpgHostel je jeftinija opcija za smještaj na putovanju od hotela. No, manja cijena sa sobom povlači i manju privatnost, posebice ako uzimate višekrevetu sobu koju ćete dijeliti s nepoznatim osobama. No, možete si olakšati vrijeme i boravak učiniti ugodnim.

1. Čepići za uši
Obavezan rekvizit za smještaj u hostelu. Nikad ne znate hoće li s vama u sobi biti neki hrkač koji će vam prirediti operete tijekom noći. Također mnogo mladih pod gasom alkohola stvaraju buku usred noći na hodniku. Spas će vam pružiti čepići za uši s kojima možete mirno spavati.

2. Maska za spavanje za oči
Nikad ne znate kad se tko od vaših nepoznatih cimera vraća u hostel. Naravno pri povratku će paliti svijetlo i možda vas tako probuditi. No, ako imate masku preko očiju, njihov dolazak vas neće ometati.

3. Japanke ili papuče
Kupaonice u hostelu se ne diče uvijek čistoćom. Može se dogoditi da je upravo vaša kupaonica carstvo plijesni i gljivica. Uvijek se tuširajte u japankama ili papučama koje će se brzo osušiti.

4. Veliki ručnik
Mnogi hosteli imaju kupaonicu i toalet za cijeli kat, umjesto u svakoj sobi. Kako bi si olakšali odlazak na tuširanje ponesite sa sobom veliki ručnik koji će vam služiti kao prikladan ogrtač. Tako sa morate sa sobom nositi čiste stvari za presvlačenje nego to možete učiniti u svojoj sobi.

5. Lokot
Pomoću njega ćete osigurati svoje stvari. U većini hostela možete kupiti lokot na recepciji, no najbolje je da si kupite vlastiti primjerak kod kuće. S njim možete zaključati kofer ili ormarić u kojem ćete držati svoje stvari.

6. Torbicu za sve potrebne higijenske preparate
Kada se uputite u kupatilo najlakši način za prijenos svih potrebnih sredstava (gel za tuširanje, šampon, pasta i četkica za zube…) je u maloj torbici. Tako vam ostaju slobodne ruke i možete sve potrebno ponijeti odjednom sa sobom.

7. Navlaka za jastuk
Ako imate problematičnu kožu koja se veoma lako iritira i upali, ponesite sa sobom vlastitu navlaku za jastuk. Neki hosteli ne obraćaju veliku pozornost detaljnoj higijeni. Bolje spriječiti nego liječiti.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17