Najgori neprijatelji vitke linije: 5 pića koja trebate izbjegavati

energetska-picaKada brinemo o zdravlju i gubitku težine, većinom smo usmjereni na ono što jedemo, ali internetska stranica shape.com donosi zašto bi trebali pripaziti i na ono što pijemo. Skriveni neprijatelji po naše zdravlje i vitku liniju nalaze se posvuda pa pogledajte na što bi sve trebali pripaziti.

Kava sa šlagom

Kada se priprema s mlijekom koje sadrži dva posto mliječne masti, velika kava sa šlagom može sadržavati i do 800 kalorija. Ovakva pića su obično i jako slatka što znači da sadrže i veliku količinu šećera.

Voda s okusom

Vode s okusom obično sadrže par vitamina više od obične vode, ali u većini slučajeva također sadrže i dodani šećer. Stoga sljedeći put kad kupujete vodu s okusom provjerite na deklaraciji sadrži li uz prirodne okuse i šećer. Ako da – radije ju ostavite na polici.

Dijetalna pića

Iako pića koja su označena kao dijetalna sadrže manje kalorija, isto tako ne sadrže nikakva nutritivna svojstva. Ako će te piti ovakva pića, najbolje je zadržati se na jednom dnevno jer sve više od toga nanijet će vašem organizmu više štete nego koristi.

Alkoholna pića

Dokazano je da umjereno konzumiranje alkoholnih pića, jedno ili dva dnevno, može učiniti dosta dobrog po vaše zdravlje. Alkohol povećava razinu dobrog kolesterola, potiče cirkulaciju i popravlja metabolizam. Sve više od preporučene doze može dovesti do raznih zdravstvenih problema kao i do povećanja tjelesne težine. Studija Američkog udruženja za borbu protiv raka dokazala je da je rizik od oboljenja od raka za 36 posto veći kod ljudi koji su previše uživali u alkoholu od onih koji su ga konzumirali umjereno ili ga uopće nisu konzumirali.

Energetska pića

Energetska pića su proizvodi koji su većinom na bazi kofeina. Problem s tom vrstom pića je da obično sadržavaju previše kofeina i šećera pa iako će vam u trenutku zaista podići energiju, na kraju će vas ipak naglo spustiti. Kada poželite podići razinu energije, radije popijte šalicu zelenog čaja ili pojedite šaku oraha. Učinak će biti isti bez opasnosti po vaše zdravlje.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17