Najbolji alpinisti Bosne i Hercegovine u 2013.

Alpinisti-2013U izboru Sarajevske škole alpinizma Planinarskog saveza BiH, najboljim alpinistima 2013. u Bosni i  Hercegovini proglašeni su Armin Gazić i Haris Kalajdžisalihović, za prvi bosansko-hercegovački uspon u 1300 metara visokoj Sjevernoj stijeni Matterhorna, (4478 m n/v) i Naida Mačkić, za prvi ženski uspon u Bosanskoj smjeri 500 metara visoke Sjeverne stijene Izgorjele grude, na Prenju.

Nagrade alpinistima je uručio počasni vođa SŠA ing. Rašid Mulahusić na Visočici, na početku ovogodišnjeg alpinističkog tečaja, a alpinistkinji, Naidi Mačkić, koja je trenutno u planinama Male Azije, nagrada će biti uručena na završetku škole.

Za proteklih 42 godine, koliko postoji Sarajevska škola alpinizma, preko hiljadu alpinista su stekli znanje i zvanje alpiniste, a neki od njih su uspjeli stati na vrhove najtežih alpskih stijena i himalajskih i svjetskih vrhova, pa i na Mount Everest, (8848 m n/v).

Na ovaj način Sarajevska škola alpinizma želi danas i u budućnosti promovisati vrhunske rezultate bosansko-hercegovačkih alpinista i podsticati mlade na afirmaciji vrhunskih alpinističkih uspjeha.

Vođa sarajevske škole alpinizma, Muhamed Gafić.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17