Na talijanskoj planini smrtno stradala hrvatska novinarka i alpinistica

anja-grgic Copy

Mlada alpinistica iz Hrvatske, 26-godišnja Anja Grgić smrtno je stradala u talijanskim Alpama u noći na petak - 20. lipnja. Iako je bila u društvu sa 29-godišnjim kolegom, on nije mogao pozvati pomoć jer mu mobitel nije imao signala pa se nesretna djevojka na Gran Cimu, najvišem od tri vrha Lavareda u južnom Tirolu u Italiji, smrznula.

Kako javljaju talijanski mediji, u srijedu ujutro Anja, inače novinarka Prvog radija, i njezin kolega odlučili su da će se pokušati popeti na Veliki vrh. Problemi su se javili za vrijeme silaska. Iako je riječ o lakšoj stazi, neki su dijelovi ipak vrlo zahtjevni i teški. Navodno novinarka u jednom trenutku više nije imala snage te su morali zastati na visini od oko 2000 metara. Alpinist je krenuo po pomoć, no prije toga je nesretnu Anju osigurao užetom.

Kako je pala noć, ni on nije daleko dospio, tek nekoliko stotina metara te se morao vratiti. Mobitelom nije mogao pozvati pomoć jer nije imao signala. Anja je noć provela na snijegu i hladnoći. Navodno su komunicirali međusobno nekoliko puta sve do 4 sata ujutro kada je Anja prestala odgovarati.

Dvoje austrijskih alpinista primijetili su muškarca sljedeće jutro i pozvali pomoć. Pomoć je stigla helikopterom, ali nažalost za Anju nije bilo spasa.

IZVOR: večernji.hr

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17