Otvorena prva donica E 12 pješačkog puta kroz Hrvatsku

B 900 700 withoutgrowU nedjelju, 15. lipnja, u Bujama je svečano otvorena prva dionica Europskih pješačkih putova kroz Hrvatsku. E-12 je jedan o dvanaest europskih pješačkih putova koji je predviđen da pješačkim dionicama obalama Mediterana spoji Gibraltar i Atenu.

Prvu dionicu europskog pješačkog puta E-12 od Plovanije do Poreča, u dužini 60 km, realizirana je, uz pomoć HPS, radom Istarskih planinara na čelu s g. Vladimirom Rojnićem, predsjednikom Istarskog planinarskog saveza. Kako je u svom obraćanju okupljenim gostima i učesnicima istaknuo g. Vladimir Novak, predsjednik IO HPS-a, Hrvatski planinarski savez je još jednom pokazao kako i sada, u 140 godini kontinuiranog djelovanja, svojim radom ostvaruje pionirsku ulogu u organizaciji i realizaciji novih sadržaja za svoje članove i sve ljubitelje sporta, aktivnog odmora i druženja u i s prirodom.
neki opis
Otvorenju prve dionice Europskog pješačkog puta E-12 kroz Hrvatsku prisustvovalo je više od 250 planinara, ljubitelja hodanja i gostiju Hrvatske iz Slovenije i Makedonije. Skup su pozdravili g. Vladimir Rojnić ispred organizatora i realizatora prve dionice Europskog puta E-12 u Hrvatskoj, g. Vladimir Novak ispred HPS, gradonačelnik grada Buja g. Edi Andreašić, te gđa. Giuseppina Rajko - zamjenica Istarskog župana, koja je prvu dionicu pješačkog puta E-12 kroz Hrvatskoj i otvorila. Na skupu su preneseni i pozdravi gđe. Lis Nielsen, predsjednice Europske hodačke federacije i g. Domenica Pandoflo - koordinatora E-12 puta pri ERA-i.
neki opis
Nakon kraće svečanosti otvorenja, svi učesnici s gostima su se uputili na pješačenje od 10-ak kilometara dijelom puta E-12 od Buja, uz Grožnjan do Krasice, mjesta poznatog po festivalu maslinovog ulja, gdje je organiziran ručak i druženje uz posjet nekim od poznatih kušaonica maslinovog ulja."

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17