Dani hrvatskih planinara 28. i 29. lipnja u Dugoj Resi

dhpU organizaciji Hrvatskog planinarskog saveza i HPD „Vinica“ iz Duge Rese, 28. i 29. lipnja 2014. održat će se Dani hrvatskih planinara u Dugoj Resi i na Vinici. Sve članice HPS-a primile su obavijest o našem godišnjem druženju, prijave su u tijeku i pozivamo članstvo HPS-a da u što većem broju sudjeluje na tom tradicionalnom skupu.

U petak 27. lipnja 2014. u 20 sati održat će se svečana sjednica povodom 90. godišnjice rada HPD „Vinica u kino dvorani Trg Sv. Jurja 2, Duga Resa.

U subotu 28. lipnja 2014. od 8 do 10 sati predviđeno je okupljanje i polazak sudionika na organizirane izlete s Gradskog kupališta koje je središnje mjesto svih zbivanja i mjesto polaska na sve izlete: Vinica – Martinščak – Vinica (5 sati), Sv. Rok – Roganac – Duga Resa (2 sata), Vožnja čamcima po rijeci Mrežnici (2 - 3 sata). Ručak (besplatni grah) bit će od 14 do 16 sati, a svečano otvaranje skupa u 16 sati. Od 21 sat na Gradskom kupalištu održava se Planinarska noć

U nedjelju 29. lipnja 2014. od 08 do 10 sati polazi se sa Gradskog kupališta na izlete: Vinica – Martinščak – Vinica – Duga Resa, Sv. Rok – Roganac – Duga Resa i Vožnja čamcima po rijeci Mrežnici. Svečano zatvaranje skupa na Gradskom kupalištu u 16 sati. Tom prigodom dodjeljivat će se Spomenice društvima sudionicima Dana hrvatskih planinara, a također će biti predstavljen domaćin sljedećih Dana hrvatskih planinara na Mosoru 2015. godine.

Tijekom cijelog skupa organizirana je prodaja hrane i pića na gradskom kupalištu. Mogućnost kupnje u trgovačkim centrima NTL, Mercator, Konzum, dućanima i pekarnama u Dugoj Resi. Noćenje (besplatno) je moguće 1. u prostorijama OŠ Vladimir Nazor (na samom Gradskom kupalištu), 2. u vlastitim šatorima kod planinarskom doma na Vinici te 3. u vlastitim šatorima uz rijeku Mrežnicu. Ostale mogućnosti noćenja se naplaćuju i nisu u organizaciji HPD „Vinica“: kamp Slapić – Brig, hotel Duga Resa, motel Roganac, Restoran DP, Restoran Zeleni kut i Učenički dom srednje škole.

Prijave za sudjelovanje do 20. lipnja 2014., a prijave za noćenje do 13. lipnja 2014.

Informacije na skupu: 1. Glavni INFO stol na Gradskom kupalištu (prijave i smještaj), 2. INFO stol kod planinarskog doma

Ostale napomene:

- Svi autobusi dolaze do okretišta kod crkve Sv. Antuna (neposredna blizina kupališta i OŠ Vladimir Nazor), a nakon iskrcaja planinara uputit će se na predviđena parkirna mjesta.

- Svi izleti su uz pratnju vodiča HPS-a. Predviđen je obilazak dvije kontrolne točke Hrvatske planinarske obilaznice (Vinica, 321 m i Martinščak, 346 m).

- Svi članovi HPD „Vinica“ koji sudjeluju u organizaciji bit će obučeni u prepoznatljive majice.

- Pristup vozilima do planinarskog doma na Vinici neće biti moguć.

- Sve potrebne i specijalizirane informacije te kontakti za prijave na www.hpd-vinica.hr.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17