HPD Prenj organizira izlet na planinu Orjen u Crnoj Gori

04 OrjenHPD Prenj 1993 ovaj vikend sedmog i osmog lipnja, organizira društveni izlet na planinu Orjen u Crnoj Gori. Prvi dan posjete planinari su isplanirali posjetu manastiru Tvrdoš gdje će osim razgledanja manastira moći i kupiti vino koje proizvode monasi.

Put se nastavlja do Trebinja, gdje će nakon odmora i obilaska planinari nastaviti dalje prema odredištu do planinarskog doma pod Vratlom na Orjenu (1160 m). Na odredištu je planirano noćenje, odakle se nastavlja uspon na Subru (1700m).

Nedjelja je rezervirana za uspon na Veliki Kabao (1800m),a povratak u Mostar planiran je u nedjelju, u kasnim večernjim satima.

HPD Prenj napominje kako Usponi na Subru i Veliki Kabao zahtijevaju jaku dobru fizičku spremu pa se ne preporučuju onima koji je nemaju. Planinari koji nisu u najboljoj formi mogu ići samo do doma, ne penjati se na vrhove, i uživati u ambijentu i vidicima koji se otvaraju s obronaka Orjena.

Cijena izleta je 30 KM, a prijevoz ovisi od broja prijavljenih. Noćenje u domu dodatno se plaća 6€. Dom je otvoren vikendom i ima gotovu hranu. Obavezno je ponijeti putovnice.

Voditelj izleta je Miro Mihalj, kod kojeg se informacije mogu dobiti na broj 063313940. Polazak je u subotu, 7.6.2014. u 6:30 ispred stadiona Zrinjskog

Više informacija o planini, domu i cijenama možete naći na ovom linku.

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17