Najava izleta Grabovica – Žlijeb – Tise

zlijeb1Čvrsnica predstavlja idealno mjesto za ljubitelje prirode i izleta. Vodom bogata planina stanište je endemske munike i mnogih drugih vegetacija i faune. Kanjoni rijeka Doljanke, Drežanke i Dive Grabovice, koje izviru u području Čvrsnice, zasigurno su jedni od najljepših kanjona u Bosni i Hercegovini. U ovom nezagađenom području, udaljenom 40 kilometara od Mostara, smještena je planinska staza Grabovica – Žlijeb – Tise.

Staza dužine dva i pol sata hoda, s tri izvora pitke vode, vodi kroz netaknutu šumu do lovačke kuće na Žlijebu. Pored kući se nalazi čatrnja s pitkom vodom, a nadomak je i vidikovac Žlijeb  s kojeg se pruža pogled na očaravajući kanjon Dive Grabovice. Staza dalje vodi do planinske kuće Tise, udaljene sat i pol hoda od lovačke kuće na Žlijebu, odakle se otvara novi pogled na kanjon. Gusta šuma i kanjon rijetko viđene ljepote bez daha će ostaviti posjetitelje.

Polaznici 38. Planinarske škole i svi zaljubljenici u prirodu moći će u nedjelju, 28.04.2013. godine, uživati u ljepotama planine Čvrsnice. Izlet organizira Planinarsko-smučarsko društvo „Prenj“ iz Mostara u suradnji s Gorskom službom spašavanja Stanice Mostar. Članovi Gorske službe spašavanja Stanice Mostar održat će predavanje i izletnike upoznati s karakteristikama planinskog svijeta, načinima zaštite prirode, kao i s opremom koja se koristi u planinarskim sportovima.

Polazak je spomenutog datuma u 07:00 sati s trga Musala. Kotizacija za članove Društva iznosi 5,00 KM, za građanstvo 7,00 KM, a za polaznike škole troškovi izleta su uključeni u cijenu škole. U cijenu izleta su uključeni prijevoz, planinski vodiči i predavanje.

Tekst piše: Slađana Bem

Fotografija: Armin Zagorčić

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17