Spašavanje i snalaženje u prirodi...

mSkolaNG1 2012 02Kao i predhodnih godina, tako i ove godine se nastavila suradnja Gorske Službe Spašavanja-stanice Sarajevo iO. Š. ''Džemaludin Čaušević''. Predhodnih godina saradnja se ogledala u učešću učenika škole u ''Osnovnim planinarskim školama'' u sklopu ''Planinarsko-izviđačke sekcije'', a ove godine smo iskoristili priliku da u sklopu obilježavanja ''Dana škole'' i manifestacije ''Novogradski dani'' osnovnicima pokažemo neke od tehnika spašavanja.

 Članovi Stanice su postavili dvije ''tirolke'' na kojima su djeca mogla da osjete iskustvo tehnike prelaska kanjona. Stanica je imala i štand sa specijalističkom opremom koju članovi koriste u akcijama.

Današnjom mini vježbom predhodila je prezentacija pod nazivom ''Spašavanje i snalaženje u prirodi'' na kojoj su učenici imali priliku da prisustvuju 12. maja u prostorijama ''Plave sale'' O. Š. ''Džemaludin Čaušević''.

mSkolaNG1 2012 05Smatram da je ovo bila izvrsna prilika za prezentaciju stanice u radu sa mladima, kada se uzme u obzir da je ''Dan škole'' Džemaludin Čaušević uvršten u zvanični program obilježavanja ''Novogradskih dana'', kao i da su među prisutnim gostima bili mnogi općinski, kantonalni i gradski dužnosnici, te predstavnici medija.

Demonstracija je trajala u periodu od 8:45 do 11:30

  • boca
  • emporium
  • luka
  • primaco
  • unior

Izvještaj sa ljetne škole alpinizma

Opširnije »

BUDITE OPREZNI: Poskok ugrizao ženu dok je brala gljive

Opširnije »

Na Salcano MTB Cup – Sarajevo UCI C3 najbrži Filip Turk i Jovana Crnogorac

Opširnije »

Mosor dobio novo planinarsko sklonište

Opširnije »

Dan istarskih planinara 18. listopada

Opširnije »

Via Dinarica Trailer

Opširnije »

Prokletije – Jezerski vrh

Opširnije »

Splitski alpinistički par osvojio tri najviša balkanska vrha

Opširnije »

SCORPIO CENTAR U NOVOM SVJETLU

Opširnije »

Pošaljite sadržaj

Opširnije »

  

click logo    designer17